(…)

 

Az isiász (más néven ülőidegzsába) a gerinc deréki szakaszából eredő fájdalmas tünetek együttese, s kétségkívül kellemetlen, fájdalmas betegség. Lehetséges, hogy szerda este Salzburgban megint kiújult Juncker isiásza, s emiatt nem volt képes javasolni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból – csak azt követően, hogy Orbán Viktor kiment a teremből, mert Sebastian Kurz osztrák kancellárral volt négyszemközti találkozója.

 

Az Európai Bizottság néppárti elnöke a magyar pártelnök-miniszterelnök háta mögött próbálta kiravaszkodni a döntést, mert nem mert Orbán szemébe nézni, nem vállalta vele a nyílt, tisztességes vitát. Ez bizony súlyos „egyensúlyi probléma”, gerinctelenség a javából, ha nem is fizikai értelemben. Még jó, hogy a Néppárton belüli többségnek nincsenek ilyen problémái, legalábbis a szerda esti néppárti csúcstalálkozó résztvevői egyértelműen visszautasították az EB elnökének javaslatát. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Ha demokrácia és jogállamiság uralkodna az Európai Parlamentben is, akkor persze nem fogadták volna el – csalárd módon! – a durva hazugságoktól és hamis vádaktól hemzsegő úgynevezett Sargentini-jelentést. S ha demokrácia és jogállamiság uralkodna az Európai Bizottságban, akkor a brüsszeli bürokratikus testület és annak elnöke nem a tagállamok álláspontját és akaratát semmibe véve, önhatalmúlag próbálna dönteni például arról, hogy kiket engedjenek be kívülről az Európai Unió területére és kiket ne, hogy kik és hogyan őrizzék a schengeni határokat, vagy hogy a már ide illegálisan bejutott, beengedett, egyesek által behívott több milliónyi ázsiai és afrikai migránst szétosszák-e a tagállamok között vagy hazaküldjék.

 

Az e heti uniós csúcson azonban az is kiderült, hogy vannak – és a magyar kormányfő mellett hál’Istennek egyre többen vannak –, akik nem bajlódnak „isiásszal”, s egyenes derékkal küzdenek azért, hogy az európai népek, nemzetek érdekében és akaratából helyreállítsák a demokráciát és a jogállamiságot az unióban. (…)

 

Magyar HírlapFaggyas Sándor: Egyensúlyi problémák

Nyitókép: channel4.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!