Foroghat a sírjában Pulitzer József, hogy olyasmire használják fel a róla elnevezett díjat, ami annyira messze van a sajtóetikától, mint Makó Jeruzsálemtől. (…)

 

Ám hogy a hamisításért Pulitzer-díj jár, az sajtótörténeti jelentőségű fejlemény. Márpedig éppen ez történt most. Azt a hírhedt esetet emelték a díjjal piedesztálra a Reuters csapatának többi felvételével egyetemben, amikor szeptemberben Bicskén egy magából kivetkőzött illegális bevándorló egy terhes nőt és egy csecsemőt brutálisan a sínekre lökött, lebirkózta őket, miközben ordibálva eljátszotta a kamerák kedvéért, mintha a brutális magyar rendőrök taszították volna le őket, és ő csupán védelmezné családját az embertelen hatósági agresszió ellen.

 

Kilóg a lóláb. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Látni, hogy egyetlen balos sajtótermék sem jelzi a bicskei fals felvétel kapcsán az igazságot, a valódi, botrányos körülményeket, ami már önmagában skandalum. (…)

 

Úgy ragaszkodnak álliberáliséknál a rágalomhoz, mint eb a műcsonthoz. Miközben bárki játszi könnyedséggel megtalálhatja az interneten a vágatlan videofelvételt, amelyen tűpontosan követhető, milyen pankrációt rendez a garázda férfi. Nem annyira síkagyúak a Pulitzernél, hogy ne látták volna a leleplező videót. Csakhogy a koncepciós perek mintájára a koncepciós médiában hisznek. (…)

 

Magyar Idők – Megyeri Dávid: Hamis a Pulitzer-díj

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!