Egy olyan évszázad után, amelyben tízmilliók haltak meg etnikai konfliktusokban, két évtizeddel a délszláv háború borzalmait követően a nemzetiségi problémák még mindig megoldatlanok Európában.

 

Időközben sikerült megreformálni ezt-azt, az uborkák már tetszetősen görbülnek, a haszonállatoknak táplálékká való átlényegülése kegyes eutanáziával kezdődik, és életük folyamán számos emberi jognak örvendezhetnek. A legjobban pedig a szexuális kisebbségek jártak, akiknek lobbija jelenleg a legerősebb a világon. De számtalan jog illeti meg a migránsokat is, cserébe azért, hogy minket tiszteltek meg ideköltözésükkel. (…)

 

Nagyon vigyáznak hát mindenki mimózalelkére, csak épp a nemzeti kisebbségek nem érdekelnek senkit a haladó Európában. Bár egy évszázad számtalan tragikuma bizonyítja, hogy az etnikumközi feszültség hová vezethet, az európai intézmények napirendi pontjai között ez a probléma nem szerepel, pedig lassan már a levéltetvek hidratálódáshoz való jogai is sorra kerültek.

 

 hirdetes_810x300  

Így történhet meg, hogy egy olyan államképződmény (ne haragudjanak, országnak nem tudom nevezni), mint Ukrajna, amelyik teljes egészében ki van szolgáltatva az unió jóindulatának, megengedheti magának azt, amit annak idején még Nicolae Ceausescu, a román diktátor sem merészelt megtenni: megszüntetni az anyanyelvi közép- és felsőfokú oktatást. Több millió ember jogait tiporva a sárba, hiszen Ukrajnában nemcsak magyarok élnek, hanem mások mellett románok és oroszok is, ők ráadásul Európa legnagyobb kisebbségben élő közössége. (…)

 

(…)

 

De én elsősorban nem is az ukrán politikumot, pontosabban a hordát hibáztatom, hanem azokat, akik hagyják ezt, akik hallgatásukkal biztosítják ukrán bábjaiknak a hátteret ehhez a fölháborító jogtipráshoz. Hiszen az oktatási és a nyelvtörvény készülődéséről már hónapok óta tudunk és tiltakozunk.

 

Ha ez a törvény netán a szexuális kisebbségek ellen irányulna, a nyugati világ civil szervezeteinek a fele már kint tombolna az utcán, és sivalkodásuk megtöltene minden médiumot, és az Európát vezető intézmények napirenden kívül trombitálnák össze válságtanácskozásra az aktatologatókat.

 

(…)

 

Magyar Idők, Orbán János Dénes: A horda törvénye

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!