„Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy Donald Trump minden választási ígérete ellenére újra visszatért az »izmozó« külpolitikához. Amit előtte nagyon átgondol és szakértőkkel egyeztet. A szíriai rakétacsapásokat például leánya, Ivanka divattervező és elnöki főtanácsadó szakszerű véleményére – Apu, rettenetes, amit a tévében mutatnak Szíriáról! – hagyatkozva rendelte el.

 

A világ közvéleménye most abban reménykedhet, hogy Ivanka leánygyermek-főtanácsadó, esetleg Melania-feleség az elkövetkező időben nem étkezik koreai étteremben. Mert egy rosszul elkészített bulgogi – frissen sült marhahús-csíkok gombával – akár atomháborút is eredményezhet.

 

A viccet félretéve – habár a szíriai esetről maga Trump számolt be -, a Fehér Ház külpolitikája most a legrosszabb bush-i időket idézi fel. Hogy ez azért van, mert Trumpot valamiért sarokba szorította a régi elit, és most nincs más kiútja, vagy mert egyébként is csak választási szlogen volt a korábbi »békepolitika«, esetleg csak időt húz – kiderül. Mindazonáltal azon érdemes elgondolkozni, hogy az izomból gondolkodást a legjobban Hillary Clinton ünnepli mostanában…”

 

  hirdetes_300x300   

Mandiner.hu – Máté T. Gyula: Rettegjetek csecsemők, Amerika odacsap!
kép: nydailynews.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!