Nem, Szlovákiában nem Soros áll a tüntetések mögött, hanem a polgári középosztály. Nem bátorság szembemenni velük, hanem kegyeletsértés. És nem építi, hanem gyengíti Közép-Európát az, aki a szlovák középosztályt támadja.

 

Szlovákiában a rendszerváltás óta nem látott méretű tüntetések zajlanak. Nem, nem Soros áll ezek mögött, hanem főleg fiatalok és egyetemisták. És rektorok, akik szabadnapot adtak nekik a tüntetésre. És nyomdák, akik ingyen nyomtatnak nekik szóróanyagot.

 

(…) Nem, a szlovák államelnök nem egy zavaros ügyletekből meggazdagodott üzletember vagy Soros-bérenc, hanem egy vállalkozó. (…) Politikai pártokba nem besorolható, senki köpönyegéből nem bújt elő. Ismerős? Ugye, hogy nem…

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Nem, a szlovák tüntetéseknek kevés közük van a bevándorláshoz. A korrupcióhoz van leginkább köze, ahhoz, hogy a politika és a szürkegazdaság összefonódott, tehetségtelen, ámde sötét, de legalább buta emberek kerülnek óriási vagyonok élére, akik a politikai kapcsolatoknak köszönhetnek mindent, nemzetközi piacokon nullák, de otthon játsszák a nagyurat. Ismerős? Egy újfajta feudalizmus ellen lázadt fel a polgárság. Sajnálatos, ha Magyarországon ez nem szimpátiát keltő jelenség.

 

Nem, nem vagány dolog nekimenni a szlovák tüntetőknek. Elsősorban kegyeletsértés, hiszen a kiváltó ok az, hogy egy 27 éves (!) újságírót otthonában lelőttek, régészhallgató menyasszonyával együtt (!!) (…)

 

Nem építi Közép-Európát az, aki támadja a mostani szlovák mozgalmakat, hanem gyengíti a térséget.

 

(…)

 

És nem, nem ért Közép-Európához az, akik számára a szlovák mozgalmak e háttere ismeretlen. Hadd legyek ebben szigorú: nem igazán érthet Közép-Európához az, aki nem kezdett el tanulni legalább egy térségbeli nyelvet. (…)

 

Tessék több alázattal lenni a tudás iránt, a szomszéd nemzetek iránt, a meggyilkolt fiatalok iránt, és a tanáraink iránt, akik nem azért okosítottak ki minket, hogy az írástudást rosszra használjuk.

 

Kollai István. Kép: .tyzden.sk

 

Mandiner.huKollai István: A polgári középosztály tüntet Szlovákiában

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!