Az Európai Bizottság új szabályokat készít elő, amelyek ismét a közúti szállítmányozást fogják szabályozni. Pontosabban lehetetlenné akarják tenni a közép-kelet-európai kamionosok számára a külföldi fuvarozást.

 

(…)

 

A németek a múlt héten bevezették, hogy a kamionsofőrök nem alhatnak a gépkocsiban. Vagy szállodát fizetnek, vagy vállalják az óránkénti 60 eurós, a munkáltató pedig 180 eurós  büntetés kockázatát. Nyolc órai pihenés ára a német „tarifa“ szerint tehát 480 euró a sofőr, és 1440 euró a munkáltató számára. A franciák és a belgák ugyanezt vezették be pepitában (…)

 

 hirdetes_810x300  

Tanulságos dolog hallgatni a közös európai értékek fölötti aggodalmakat a nyugat-európai és uniós politikusoktól, akik előszeretettel oktatják ki régiónk kormányait a szolidaritás hiányáról, a szabadkereskedelem fontosságáról és hasonló kategóriákról. Az igazság az, hogy a nagy szolidaritás, jog- és értékvédelem csak addig tart, amíg a saját érdekeikről van szó.

 

(…)

 

Gátlástalanságukra és durvaságukra jellemző, hogy az előzetes egyeztetés nélkül május 25-én elfogadott új német törvény aznap életbe is lépett! (…) Eddig is kétsebességes volt az Unió. Ám egyre inkább kétszínűvé, egyre hazugabbá válik, ahol a nyugati jóléti államok nem is rejtik véka alá: csak a saját érdekeik érdeklik őket.

 

Illusztrációs felvétel. Kép: meurpa.com

 

Őry Péter: MKP sajtóhír

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!