(..)

Európa számos vezetője nem vállalja a küzdelmet az újkori népvándorlás, a beözönlő törvénytelen és törvénysértő migránsáradattal szemben. Az eredmény a közbiztonság hanyatlása, fenyegető erőszak és általános elégedetlenség.

(..)

Mi éppen az ellenkező irányba indultunk el, az elmúlt években magyarok milliói kapták vissza abba vetett hitüket, hogy az ország élhető, biztonságos hely. A mai rendetlen Európa képtelen megoldásokat találni a határokat ostromló illegális migránsok, a virágzó embercsempészet és a terrorizmus jelentette kihívásokra.

(..)

Márpedig a jövőben azok az országok lesznek előnyös helyzetben, amelyek rendezettek maradnak, biztosítani tudják a biztonságot, törvényességet.Rend nélkül nincs gazdasági növekedés, nincsenek beruházások és nincsen jó élet (..).

 hirdetes_300x300  

 

Az Egyesült Királyság polgárai úgy döntöttek, ismét saját kezükbe veszik sorsuk irányítását, nem kérnek többé a kioktatásból, elegük lett a bizonytalanságból, a bénultságból, a tettek nélküli szóözönből és abból, hogy lassan nem érezhették otthon magukat Európában.

 

Az EU most gyorsan meg fog változni:  Sakkjátékosok tudják, ha leveszünk egy ha leveszünk egy figurát, az egész játék megváltozik, és ha egy tisztet veszünk le – márpedig az Egyesült Királyság tiszt az európai politikában -, akkor mindent újra kell gondolni”.  Újra kell és újra is fogjuk gombolni az európai kabátot.

 

Orbán Viktor beszéde a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén (forrás: MTI / hirado.hu)