A Red Hot Chili Peppers, a funkrock élő legendája szűk két órát játszott csütörtökön este a telt házas Papp László Budapest Sportarénában, és színpadi frissessége, ereje mellett a látványelemekkel, a fényshow-val is lenyűgözte a közönséget. Flea, vagyis az 53 éves Michael Peter Balzary ezúttal is eggyé vált hangszerével, végigugrálta a koncertet, a ráadás előtt pedig kézállásban sétált végig a színpadon.

 

A los angelesi Red Hot Chili Peppers 20 év után újra fellépett Budapesten. A Papp László Sportarénában adott koncertjük előtt Flea, a basszusgitáros adott interjút az MTI-nek, amelyben magyar gyökereiről is beszélt, és azt mondta, szerinte most nagyon összetartó a banda, és még mindig bennük van a düh és a lázadás.

 

„Budapestre már a hét elején megérkeztünk, mert ez az első állomása őszi arénaturnénknak, össze kellett próbálni a show-t, és újak a látványelemek. Az elmúlt hetekben, hónapokban fesztiválokon játszottunk Ázsiában, Észak-Amerikában és Európában.” 

 

Apai nagyapja Magyarországról vándorolt ki Ausztráliába

 hirdetes_300x300  

A zenész szívesen beszélt magyar gyökereiről: az Ausztráliában született basszusgitáros apai nagyapja Magyarországról vándorolt ki a távoli földrészre.

 

„Különleges érzés volt sétálni tízéves lányommal Budapesten, őszintén megérint az ittlét, hogy én is része vagyok a magyar kultúrának. Másrészt soha nem éltem itt, nem beszélem a nyelvet, nem tudok egyetlen itt élő rokonomról sem. A nevem sem igazán hangzik magyarosan, de el tudom képzelni, hogy amikor a bevándorlók a múlt század első felében Ausztrália földjére léptek, nevüket hallás alapján írták le a hivatalos szervek, sokszor pontatlanul.”

 

 

(részlet az MTI-nek adott interjúból)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.