HC Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke szerint Angela Merkel nemcsak a leghatalmasabb, hanem „sajnos a legveszélyesebb nő is Európában”. Strache szerint a német kancellár a befogadás kultúrájával az utóbbi évszázadok legnagyobb népvándorlását indította el, amelyben olyan emberek érkeznek, akik szerinte egyáltalán nem akarnak integrálódni a társadalomba.

 

(…) Merkel „egy üres frázist puffogtat”, amikor a nemzetközi jogra hivatkozik – mondta. Strache úgy véli, hogy a kancellár felelőtlen menekültpolitikájával túszul ejtette Európát, ugyanis az etnikai és a kulturális bevándorlásnak nem szabad átlépnie egy bizonyos mértéket. „Ha meg akarjuk őrizni kulturális örökségünket, akkor azt meg kell tudnunk védeni” – szögezte le.

 

Strache szerint Európába most olyan emberek érkeznek, akik egyáltalán nem akarnak integrálódni a társadalomba. „Így a katasztrófa előre sejthető” – jelentette ki.

 

 hirdetes_810x300  

A menekülthelyzettel kapcsolatban azt mondta: a problémákat korábban lekicsinyelték vagy elhallgatták, a szabadságpártiak megoldási javaslatait nevetség tárgyává tették. Ezzel a beszédével arra akart rávilágítani, hogy az osztrák kormány és az Európai Unió tévúton jár – tette hozzá.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!