Nem mondható el, hogy Orbán alábecsülte volna a népszavazást. A kampány ugyanis masszívra sikeredett, de sajnos nem jött össze. A referendum mellett Orbán európai szinten is kampányolt, és nagymértékben neki köszönhető, hogy a migránskérdésben a V4-ek országait sikerült egyesíteni.

 

Amilyen sikeres volt Orbán Viktor európai szinten, annyira a feledés homályába merültek azok a kvóták, amelyekről  a magyar népszavazáson döntöttek. Sajnos, már az érdektelenség homályába vesztek.

 

Meggyőződésem, hogy ha a népszavazásra június elején sor került volna – egy hónappal azután, hogy egy géniusz kitalálta, hogy 250 ezer eurós bírságot kell fizetni minden be nem fogadott migráns után – valószínűleg 50 százalék fölött lett volna a részvétel.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Mindemellett Orbán kijelentése arra vonatkozóan, hogy lemond, ha az igenek győznek – jóindulatúan mondva is – nevetségesnek bizonyult. Az, hogy a többség a kvóták ellen fog szavazni, már a népszavazás kihirdetése óta világos volt, csupán a részvétel volt kérdéses.

 

(…)

 

Igen, Orbán valószínűleg vicc tárgya lesz Európában, de saját politikáján nem fog változtatni.  Épp ellenkezőleg, a végleges eredményeket még csak nyilvánosságra sem hozták, máris azt hangoztatta, hogy folytatja törvényhozói kezdeményezését. Most már csupán abban bízhatunk, hogy a hétvégi népszavazás után – ami főként azért lett érvénytelen, mert a kvóták halottak – valaki végre újjáéleszti őket.

 

Noviny.sk, Richard Sulík: Orban prehral, lebo kvóty sú mŕtve

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!