Szlovákia nem csak a szlovákok állama. Ez az ország a polgároké, függetlenül a nemzetiségüktől. Szlovákia területén nemzeti kisebbségek is élnek, akik ugyanúgy az ország állampolgárai. Ők ugyanúgy államalkotók és ugyanolyan polgárai Szlovákiának, mint a szlovákok.

 

(…)Gál Gábornak volt talán a legterjedelmesebb felszólalása.(…) Értékelem, hogy az álláspontja változatlan. De az már kevésbé tetszik, hogy a viselkedése, melyet a szavazással kifejez, már másmilyen lesz. (…)

 

Azt gondolom, hogy ez magyar ügy, mert elsősorban a magyar nemzetiségű szlovák állampolgárok ellen irányul. Nem tudjuk, hogy valójában hány magyar nemzetiségű szlovák állampolgár vette fel a magyar állampolgárságot, mert titkolják a szlovák hivatalos szervek előtt. Tehát egyfajta kettősségben kénytelenek élni, e törvény miatt. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Értem én, hogy ha a koalíció valamiben megegyezik, vagy valamiben nem tud megegyezni, azt be kell tartani. Bár ez sincs mindig így, és előfordul, hogy a koalíció olyat is tesz, amiben előzetesen nincs egyezség, akár valamelyik koalíciós partnerével szemben is fellép. (…)

 

De ha egy adott jogszabály módosítást alkotmányellenesnek tartunk, akkor inkább csendben leszek, és saját meggyőződésemmel szemben szavazok, még ha az adott jogszabály alkotmányellenes is csak azért, mert nem egyeztünk meg a koalíción belül?

 

Ondrej Dostál: parlamenti felszólalás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!