A Polgári Konzervatív Párt (OKS) üdvözli a francia elnökválasztás második fordulójának eredményeit. A demokratikus jelölt, Emmanuel Macron világos és egyértelmű győzelme az extrémista Marine Le Pen felett jó hír a demokraták számára nemcsak Franciaországban, de egész Európában is.

 

A kétfordulós választás jelentősége és fontossága – főleg a extrémista politikai erők támogatásának megnövekedésekor – az OKS szerint megmutatkozott az eredményekben is: az érvényes szavazatok 66,06 százaléka érkezett Macronra, míg a szavazatok 33,94 százaléka Le Penre. Az első fordulóban Macron győzelme Le Pen fölött szoros és lényegében véletlen volt. (…)

 

Az első körben továbbjutó Macont (…) az első körben sikertelen demokrata jelöltek, a standard demokratikus politikai pártok, és elsősorban az ő választóiknak a többsége támogatta. Az OKS meg van róla győződve, hogy a kétfordulós választások nemcsak biztosítékot jelentenek az extrémista jelölt megválasztásának veszélyétől az egyfordulós választásokban, hanem lehetőséget kínálnak a megválasztott demokratikus jelölt legitimitásának jelentős növekedésére is. Mindez abból is nyilvánvalóvá válik, hogy a második fordulóban Macronra a szavazatoknak csaknem a kétszeres érkezett, összehasonlítva az első forduló szoros eredményével.

 

 hirdetes_810x300  

(…) Meg kell említeni, hogy a SMER-SD–SNS–MOST-HÍD-féle kormánykoalíció, amely a létrejöttét az extrémizmus elleni gátépítéssel magyarázta, a kétfordulós megyei választások megszüntetésével éppen ennek az ellenkezőjét fogja elérni. Az őszi megyei választások során szélesre tárja az ajtót az extrémista jelöltek előtt.

 

A kormánykoalíció annak ellenére cselekedett a saját céljainak megfelelően, hogy az egyfordulós választások veszélyére a demokratikus ellenzéki pártok és a Szlovák Köztársaság elnöke is figyelmeztette. Az egyes megyék élére választott esetleges fasiszták az OKS szerint csak a kormánypártok rovására írhatók, hiszen ők az ország iránt érzett felelősséggel szemben a saját pártjaik érdekeit tartották szem előtt.

 

Občianska konzervatívna strana: Francúzske voľby ukazujú význam dvojkolovej voľby

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!