Visszavett a Phelps-rajongásból, Tokióban pedig olimpiát akar nyerni a Rióban berobbant pécsi úszó, Kenderesi Tamás.

 

(…)

 

Az olimpia mennyire változtatta meg az életét?
Erről nagyon nehéz beszélni. Nagyon örülök, hogy összejött az érem az olimpián, de én aranyat akarok nyerni. Tokióban ez lesz a célom. Ha minden sínen lesz, akkor ez simán összejöhet. Rióhoz köthető egy másik meghatározó élményem: végtelenül boldog voltam, hogy találkoztam Michael Phelpsszel. Kiskorom óta az ő úszását elemeztem, bámultam videón, rengeteg mindent köszönhettem neki, amit ő természetesen nem tud. Nehéz szavakba önteni, hogy a példaképemmel együtt álltam a dobogón.

 

 hirdetes_810x300  

Hogy áll a Phelps-tetoválás?
Eredetileg a kedvenc idézetét szerettem volna felvarratni, a riói döntő után megbeszéltük, hogy találkozunk és tisztázzuk a részleteket. Felkerestem az amerikai csapatirodánál, de későn érkeztem, Michael már nem volt ott. Akkor elkönyveltem, hogy soha többet nem fogok vele találkozni. Decemberben Windsorban mégis sikerült összefutnunk a vb előtti gálán, beszéltünk, megmondta a szobaszámát, ott kerestem. Bekopogtam párszor, de nem találtam ott. Döntöttem, ezek után elengedem a Michael Phelps-rajongást.

 

Megbarátkozott már a gondolattal, hogy a legtöbben a sajtburgerrel azonosítják?
Nevetek rajta.

 

És milyen érzés, hogy Magyarország tinitársadalmának a fele Kenderesi Tamásért rajong?
Rió óta 4000 üzenetet és 130 engedélykérést kaptam a Facebookon, ennyien akarnak velem barátkozni. Jólesik a szeretet és a népszerűség, de én próbálok ugyanaz lenni, aki Rió előtt voltam. (…)

 

(…)

 

Milyen a magyar úszóválogatott? Egyszemélyes vagy ahogy Hargitay András szövetség kapitány hangoztatja, erről szó sincs? Milyen hatással van a többi magyar úszóra Hosszú Katinka eredményessége?
Örülünk a sikereinek. Katinkáék külön kasztot képviselnek. Nem is akarnék olyan dolgokat mondani, amivel bárkit is megsértenék, mert ez nem az én dolgom.

 

(…)

 

Origo.hu, Kenderesi Tamás: Ha minden sínen lesz, simán nyerek Tokióban

Nyitókép: MTI fotó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!