Sokakat döbbentett meg a hír, hogy Gundel Takács Gábor, a Maradj talpon! című vetélkedő, illetve a közmédia műsorvezetője felmondott.

 

(…)

 

Arra gondol, hogy ha az ön által vezetett vetélkedőből annak ellenére zárnak ki egy játékost, hogy a nevezését előtte már elfogadták (egy jobbikos önkormányzati képviselőt először kiválasztották játékosnak a vetélkedőbe, majd pár nappal a műsor előtt értesítették, mégsem vehet azon részt), akkor az ebből kirobbanó botrány miatt mindenki azt mondja, hogy a Gundel műsorában megint balhé volt?

 

 hirdetes_810x300  

Igen, hiszen a Maradj talpon! tényleg az én nevemhez volt köthető. Ott én voltam a kirakatban. De úgy születtek meg bizonyos döntések, hogy engem nem kérdeztek meg, a sajtóból értesültem ezekről. Aki ezeket a döntéseket meghozza, nem ismert a nézők, az újságolvasók előtt. Ők csak azt mondják, hogy a Gundel műsorában megint áll a bál. Egy szórakoztató műsorban áll a bál? De tovább kell mennem.

 

Az elmúlt két évben több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartottam. Nyilván nem ismerhetem minden döntés hátterét és okát, ezért sokáig igyekeztem csak a magam dolgára koncentrálni.

 

Egy idő után azonban tényleg végig kellett gondolnom, adhatom-e a nevemet mindehhez? Ha ott maradok, azzal gyakorlatilag legitimizálom mások döntéseit. Ha ezzel az én hitelességem sérül, akkor nem fogják nekem elhinni a tévénézők, amit mondok egy műsorban.

 

Mindezt elmondtam a feletteseimnek is. Kértem, hogy a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelességem helyreálljon. Azt is elmondtam nekik, hogy én a magam részéről csak egyetlen megoldást tudok erre, ha felmondok. Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam. A főnökeim csodálkoztak, nem hitték el, hogy ezért mondok fel. De nem éreztem, hogy olyan igazán meg akarnák oldani a helyzetet. Talán nekik is könnyebb egy olyan pali nélkül, akinek véleménye van.

 

(…) Korábban kétszer volt arra jelzés, hogy a stábom összetételét szeretnék megváltoztatni. Mind a kétszer meg tudtam győzni a döntéshozókat arról, hogy ezt miért nem tartom jó megoldásnak. Harmadszor már nem. Született egy döntés, hogy cserék lesznek a stábban – már nem érdekelte őket, mit gondolok.

 

(…) Azt akartam, hogy kiderüljön, meg lehet-e ezt büntetlenül csinálni, jobb lesz-e a műsor egy új stábbal 621 adás után. Egyébként nem lett jobb, mert a műsor szakmai problémáira nem a stábváltás volt a megoldás, egy új csapat pedig óhatatlanul elölről kezdi a tanulási folyamatot, és szalad bele olykor azokba a hibákba, amelyeket egy rutinos csapat már nem követ el.

 

Idén januárban viszont több olyan dolog történt, amit méltatlannak éreztem. Többek között azt, hogy fontos – és szerintem rossz – döntéseket hoztak a műsorral kapcsolatban, amiről csak utólag szereztem tudomást.

 

Origo.hu, Gundel Takács Gábor: Van, amihez már nem adhattam a nevemet

Nyitókép: Origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!