Biztos Ön is olvasta a sok aggódó bírálatot és megjegyzést a kampány során, hogy miért csak a migrációról beszél a Fidesz-KDNP, miért nem inkább az eredményeit hirdeti a kormány? Lehet mondani, hogy a választás végül a kampánystratégákat igazolta?

 

Az a jó kampánystratégia, amit az emberek elfogadnak. Hiszen a választók mindig olyan témák alapján hoznak döntést, amelyek szerintük fontosak. 2002-ben lefolytattunk egy kampányt, ami végig a kormány eredményeiről szólt és utólag kiderült, hogy az emberek egyetlen szempontot vettek csak figyelembe: ha jól megy a gazdaság, ki tud majd jobban osztani. Ezt az ígéretversenyt pedig Medgyessy Péter nyerte meg, mert róla azt gondolták, könnyelműen szórja majd a pénzt. A következményekkel a többség nem foglalkozott.

 

Egyébként nem igaz, hogy a mostani kampányban nem beszéltünk az eredményekről: több fontos tájékoztató kampány zajlott, szakterületekre lebontva is, de sosem titkoltuk, hogy szerintünk mi az igazi dilemma, mi az a kérdés, amiről április 8-án szavazni kell. Mégpedig, hogy teret engednek-e Magyarországon Brüsszel – amúgy a Soros-tervvel megegyező – bevándorláspolitikájának, vagy sem. Világos volt, hogy ha olyan kormány jön, amely kinyitja a határokat, amely nem tudja megvédeni az országot a kényszerbetelepítéstől, akkor az eddigi eredményeink mennek a kukába.

 

 hirdetes_300x300  

Németországban is irgalmatlan összeget visz el a bevándorlók amúgy sikertelen integrációja, csak ott még van miből erre költeni, ezért nem olyan látványos a visszaesés. Itt Közép-Európában a migráció költségei megroppantanák az éppen fellendülő gazdaságokat. Ez igenis életbevágó téma, nem véletlen, hogy ezt helyeztük a kampány középpontjába. Persze megértem, hogy egyeseknek kellemetlen erről beszélni, hiszen ők maguk is hűséges katonái a Soros-birodalomnak.

 

Tehát tudatos döntés volt, hogy erről szólt a kampány?

 

Előre elmondtuk, hogy szerintünk ez a választás tétje és erről is beszéltünk mindvégig.Mindenen lehet fanyalogni, de a politikus dolga, hogy megértse, mi a fontos a választói számára! Mi megértettük, így nem csak a választási versenyt, de a témaversenyt is megnyertük.

 

(…)

 

gy normális világban azt gondolnánk, hogy a negyedik Fidesz-győzelem után olyan fajta nyugodt építkezés folyhat az országban, mint amikor Helmut Kohlt negyedszerre választották kancellárrá, azaz kezdetét veszi a bloggernyelven „viktoriánus aranykornak” nevezett szakasz az ország életében. A múlt szombati „mindenért, minden ellen” tüntetést látva viszont úgy tűnik, naivitás nyugalmat remélni. Ön mire számít?

 

Arra számítok, hogy a nemzetközi támadások folytatódni fognak. Ezek a támadások ráadásul nem is kifejezetten nekünk szólnak, ez egy óriási európai vita, erről szól majd az egész jövő májusi európai parlamenti választás is. A tét nem kevesebb, minthogy megmarad-e Európa európainak vagy véglegesen vegyes népességű és vegyes kultúrájú bevándorlókontinens lesz belőle. Eddig erről az emberek feje fölött döntöttek, de most végre az európai polgárok maguk szavazhatnak a kontinens sorsáról. Ilyen óriási tét mellett nyilvánvaló, hogy a Soroshoz hasonló milliárdosok és a migrációt kiszolgáló politikusok szemében óriási gerenda Orbán Viktor. Minél előbb diszkreditálni akarnak minket és a többi bevándorlásellenes kormányt.

 

Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz hál’ Istennek egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani a magyarok döntése mellett, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem fogunk engedni és nagyon reméljük, hogy az európai parlamenti választás után új brüsszeli vezetés és józan brüsszeli politika következik. Az európai polgárok azt akarják, hogy a brüsszeli bizottság maga is az erősen védett európai határok pártjára álljon a bevándorlók importja helyett.

 

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a miniszterelnök kabinetfőnök és Huth Gergely Pesti Srácok.hu Főszerkesztője 2018.04.18. Fotó: Horváth Péter Gyula

 

Több véleményformáló számított rá, hogy a választás után Orbán Viktor és Simicska Lajos előjön a függöny mögül egy pezsgővel és kiderül, hogy az egész G-nap-ügy csak egy hosszúra sikerült kandi kamera felvétel volt, ám Simicska kapitulációja, az általa patronált pártok és a médiacsoport széthullása mindenkit kijózanított. Van épeszű magyarázat Simicska tettére?

 

Épeszű nincsen. Nem tudom magam Simicska Lajos gondolataiba képzelni. Szerintem amúgy nem Simicska tette tönkre a Jobbikot vagy a Magyar Nemzetet, hanem azok a jobbikos vezetők és újságírók, akik a saját akaratukból és jószántukból összeálltak vele és elfogadták a pénzét, támogatását és cserébe véghez vitték az utasításait. A bukásukat tehát saját maguknak köszönhetik.

Mit gondol arról, hogy az ellenzéki tüntetésen szamizdat Magyar Nemzetet osztogattak, az egykor rangos polgári újság szombati Magazinját pedig az ősbolsevik Népszava adta ki?

 

Én azon lepődtem meg igazán, hogy miként lehet ilyen elképesztő kétszínűséget tanúsítani? Amikor a Népszabadság szűnt meg, akkor a tulajdonos és a magyar kormány volt a hibás, most amikor a Magyar Nemzetet zárták be, a tulajdonosról senki sem beszél! Idézhetném Tornóczky Anita művésznő elhíresült kérdését: „És ezt így hogy?” Volt egy kiváló lap, amit kiüresítettek, eltérítették az eredeti értékeitől, miközben a nagy politikai lapoknak mindenütt van egy vállalt világnézetük.

 

Ezt a világnézetet a Magyar Nemzet – Simicska Lajos akaratából és utasítására – elárulta, a táborát, az olvasóit is elárulta és átállt egy másik politikai tábor mögé. Ennek meglett a következménye: elvesztette olvasóit, hitelét és most saját magát is. A tulajdonos addig finanszírozta, amíg érdekében állt, most meg eldobta, mint egy lerágott csutkát.

 

(…)

 

Mit lehet tudni az új kormány összetételéről és az új kormányzás fő céljairól?

 

Kedden beszélgetünk és a miniszterelnök még nem közölte terveit. A legutolsó kormányülésen Orbán Viktor megköszönte a miniszterek munkáját és elmondta, hogy a megbízatásuk ezzel lejárt. Ő egy új kormányt szeretne, részben új szereplőkkel és új struktúrával. Neki kell ebben döntenie, azért is, mert a magyar közjogi hagyomány is a kormányfőre bízza a miniszterek kiválogatását, és azért is, mert a magyarok nem csupán a Fidesz-KDNP-re adták a voksukat, hanem egyértelműen megválasztották az ország vezetőjét Orbán Viktor személyében. Szemben a többi párttal mi sosem titkoltuk, hogy ha ránk szavaznak, ki lesz az ország miniszterelnöke. Várhatóan három-négy hét múlva válhat ismertté a kormánystruktúra és a kormánynévsor.

 

pestisrácok.huRogán Antal: Ágyútűz fog zúdulni ránk, de az erődünk hatalmas megerősítést kapott 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!