Andrej Danko hétfőn felmondta a koalíciós szerződést, hogy javítsa helyzetét a kormányban. Semmi sem jött össze neki, abszolút semmi. Nem sikerült elfeledtetnie Plavčan miniszter botrányát, nem tudott témát váltani vagy nyomás alá helyezni a Smert vagy Mostot, de még azt sem tudta megmagyarázni, miért mondta fel a szerződést.

 

(…)

Az SNS-esek nemhogy sakkot, de bújócskát sem tudnak játszani. Ezt először Danko bizonyította, aki  képtelen nyomás alá helyezni Ficot, és még arra a koalíciós tanácsra sem tudta elhozni őt, amit a saját területén szeretne megtartani (lásd, Fico lemondta a mai parlamenti találkozót) és egyetlen kemény követelést sem képes érvényesíteni. Hogy a miniszterek nem véleményezhessék egymást, amiért Maďarič kinevette, a politika paródiája.

(…)

A legnagyobb probléma, ami miatt Fico nem adhat neki szabad kezet, hogy Danko nem képes arra, hogy levezényeljen négy olyan százmillió eurós uniós felhívást, amelyeket az  oktatásügyi minisztériumban uralkodó káosz miatt leállított az Európai Bizottság. Akkora összegről van szó, amelyet az ország pénzügyi helyzetét működtető pénzügyminisztériumban is megérezhetnek.

 hirdetes_810x300  

 

A Smer ezért aktivizálta magát. megkezdte Danko gyengítését saját pártján belül is. Tegnap Fico kormányfő a védelmi minisztériumba látogatott, ahol közös sajtótájékoztatót tartott Gajdoš miniszterrel, ezzel is világos üzenetet küldve az SNS-hez köthető cégeknek és jelölteknek. A Smeresek az SNS képviselőivel is kommunikálnak, ezzel is gyengítve a pártelnököt. (…)

 

Mi történhet a továbbiakban?

 

Fico egyértelműen Danko ellehetetlenítésére játszik, hogy soha többé ne lázadhasson. A Smerben meg vannak róla győződve, hogy ilyen dolog miatt nem bukik meg a kormány. Azzal számolnak, hogy hasonlóan gondolkodnak az SNS képviselői és szponzorai is. Vagyis, csak Andrej Danko rituális megtöréséről van szó.

 

Postoj.skJaroslav Daniška, Fero Múčka: Fico začína Danka rituálne lámať
kép: dennikn.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!