Nyitókép: postoj.sk

 

(…)

 

Én a liberális fasisztákkal szemben

 

Harabin az elmúlt hónapokban (szerk. megj. Az államfőjelöltek közül) meglepően jó eredményeket mutat a frusztrált, elégedetlen választók és a szavazni nem járók számára, miközben ez nem ugyanaz a bázis, akiket a tavaszi tüntetésekről ismerünk.

 hirdetes_810x300  

Az, hogy Harabin esélyei nőnek, és hogy kedvező feltételek mellett a Smer, ĽSNS, SNS, Sme rodina és a választani nem járók szavazataira is számíthat, messze nem csak Fico Sorosellenes kampányának a mellékterméke, hanem szisztematikus munka eredménye is.

 

Harabin már legalább két éve készül az államfőválasztási kampányra, az elmúlt hónapokban pedig egész sikeresen átvette a kezdeményezőszerepet az ún. alternatív színpadon. Több média támogatja őt, mint például a Hlavné správy, a Slobodný vysielač, ahol épp most ment le a 69. része a „Harabinnal a jogrendszerről“, című sorozatnak. Harabint segíti a Zem&Vek, az Infovojna, kočnerov duója Daňo&Vasky, az Extraplus, miközben Harabin azzal büszkélkedik, hogy ő az első politikai Youtuber Szlovákiában.

 

(…)

 

Harabin legfőbb erőssége nemcsak az arcátlansága, mellyel felhívja magára a figyelmet, hanem az átgondolt szívóssága is: már hónapok óta járja az országot, látogatja a folklórrendezvényeket és búcsújáró helyeket, és sorra mutatja be Súdnosť (Józanság) című könyvét, mely állandó reklámot jelent neki a könyvárusító helyeken az egész országban.

 

Tudatosan profilálódik mint „nemzeti, hazafi, szláv érzésű, keresztény,“ jelölt, akinek fő ellenfele a „liberálfasiszták,“ élükön Andrej Kiskával és a médiával.

(…)

Harabin menetelésén többek között érdekes az is, hogy örömmel tér vissza a múltjához, és legnagyobb ügyeit emlegeti, mint a Baki Sadikival való telefonbeszélgetés átirata, melyből ráadásul erényt csinált. Tromfként használja a szimpatizánsai felé, mint akit örök idők óta támadott és mocskolt a  „soros média“. Harabin ezért a saját választói előtt már teljesen immunis az összes ellenkampánnyal szemben.

 

Azt is mondhatnánk, hogy Harabin lényegében Fico Frankensteinje, aki ma a Smer ellen fordult.

 

(…)

Robert Fico tudja, hogy ha mega kar maradni a politikában, hogy bosszút állhasson az ellenzéken a kormányfői bukásáért, akkor már nem fogja tudni a saját oldalára állítani a protest szavazókat, és a Dankoval, valamint a választási küszöb határán egyensúlyozó Bugárral való együttműködés sem kell hogy elég legyen számára.

 

Jól jöhet majd neki az új zsoli, mely használhatóbb, mint Kotleba. Ezért lehetséges, hogy legrosszabb pillanataiban a Smer vezetője azt mondja, hogy Harabin államfőjelölti kampánya egyáltalán nem alakul olyan rosszul az ő számára.

 

Postoj.skMartin Hanus: Mráz prichádza z Harabina

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!