Nemrég olyan híresztelések jelentek meg, hogy kínaiaknak adná el a Spartak Trnava klubot. Van ennek valóságtartalma?

 

Sosem mondtam, hogy el akarom adni a klubot. De ha jönne egy erős beruházó vagy potenciális társtulajdonos, akinek segítségével új lehetőségek nyílnának a Spartak előtt, nem tiltakoznék, szívesen adok neki teret. De – bocsánat az összehasonlításért – akármilyen fagyiárusnak nem engedem meg, hogy döntsön a klub sorsáról. Nekem fontos a nagyszombati futbal, bár talán egyeseket ez megmosolyogtat. De azok az emberek is ugyanolyan fontosak, akik rendszeresen eljönnek, szurkolnak és kiállnak a csapat mellett.

 

(…) Tehát el tud képzelni olyan körülményeket, amelyek között megválna a klubtól…

 

 hirdetes_300x300  

Tőlem olyat nem fog hallani, hogy befejeztem, elegem van és csináljanak a klubbal, amit akarnak. Már jeleztem, hogy olyasvalakinek kell jönnie, aki nem csak meg tudja őrizni a becsületes folytatást ezen a szinten, de képes többet is kihozni a klubból. (…)

 

Nagyszombat alighanem a legfutballközpontúbb város Szlovákiában. Ennek ellenére a szurkolók egy része bojkottálja  a mérkőzéseket, vannak bizonyos tiltakozó akciók…

 

Az az érzésem, hogy szurkolóink 30-40 év alatt valamit felépítettek, nevet és renomét szereztek, formálták a légkört, és most néhány egyén az egészet tönkreteszi. Saját maguknak ártanak. Az emberek, akik a fanklubot létrehozták és felfuttatták a mostaniaknak biztosan nem tapsolnának. Nem hiszem, hogy sokan lennének azok, akik bojkottra szólítanak fel. A közösségi oldalakon lépnek fel, és többnek próbálják mutatni magukat. Ők nem valódi szurkolók. Engem motivál, mikor meglátom a keménymagot a nyugati tribünön. Tőlük nem vehetjük el a focit, számukra az az élet része, amit megszoktak, amiről nap mint nap beszélnek.

 

Ennek ellenére a különböző tiltakozások befolyásolták a mérkőzések látogatottságát…

 

Nem vágyunk arra, hogy a verekedők, fenyegetőzők jöjjenek el a meccsekre, akik miatt aztán kemény bírságokat fizethetünk. Vagy betartják a szabályokat, vagy ne járjanak a mérkőzésekre. A foci a szórakozásról szól. Olyan szurkolókat akarunk, akik szórakozni akarnak, és szívesen látnánk, ha családostól jönnének.

 

A szurkolók egy részének más elképzelése van a klub működéséről. Hasonló trend máshol is megfigyelhető. Van joguk a szurkolóknak beleszólni a vezetésbe?

 

A szurkoló kritizálhat, azért van. De vezetni és finanszírozni a klubot már más kérdés. Szeretném hallani őket, és ha egészséges kritikával, érdekes ötlettel, javaslattal állnak elő, egy jó menedzser foglalkozni fog velük és megvalósít belőle valamennyit. De ez nem érvényes hülye beszólásokra. A klub egy részvénytársaság, a szlovák törvények hatálya alá tartozik, és ez kötelezettségekkel jár. A fociban az érzelmek irányítanak. Ha győzünk, minden rendben van, nem kritizálunk, ha veszítünk, bűnösöket keresünk, mindenről a döntéshozó tehet, vagy a fegyelmi bizottság, vagy mit tudom én, ki mindenki. Ez alapján nem vezethetjük a klubot, bár nekem sem tetszik minden, ami a fociban történik. (…)

 

Az állami támogatást is igénybe vett a stadion megépítésénél, ami jelenleg a legjobb Szlovákiában. A kihasználtsága azonban nem túl nagy – a múlt évben 16,5 százalékos volt. Ennek ellenére jó beruházásnak tartja?

 

(…) Ha én nem építem meg a stadiont, akkor senki. Mindemellett, ez egy városi stadion, ami akkor is itt lesz, ha én már nem leszek. És annak ellenére, hogy most Dunaszerdahely nagyon fellendült, a jövőben akkor is Nagyszombatban lesz nagyobb a látogatottság. A fociban cserélődnek az edzők, a játékosok, de a tulajdonosok is. A klub és a stadion mindig itt lesz. (…)

 

Pravda.sk, Majiteľ Poór: Klub nepredávam. Trnava nedopadne ako Košice

Nyitókép: spartak.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!