(…)

 

A Most-Híd és az MKP egymás konkurensei. Az MKP szép eredményt ért a megyei választásokon. Két év múlva vajon nem fordulhat elő, hogy mindketten a parlamenti küszöb alatt maradnak, mivel kölcsönösen kiütik egymást?

 

Nem tudom, hogy ez bekövetkezik-e. Elmondom, milyen lehetőségeink voltak, és miért nem lett semmi az együttműködésből. De beszéljünk arról is, ami igaz, hogy az MKP regionálisan erősebb. Igen, 27 éve vannak jelen a régióban, mi hét éve.

 

 hirdetes_300x300  

De figyeljék csak meg, lehet, hogy nincs szó folyamatról, de én mondok egyet. Az önkormányzati választásokon sokkal több polgármestert veszítettek, 13 körül. A megyei választásokon hat mandátummal kevesebbet szereztek. Tehát gyengülnek. Én ennek nem örülök, hiszen mi sem szereztünk annyit, hogy azt mondhassam, kiegyenlítettük a veszteséget.

 

Volt esély az együttműködésre. Nem tudom, emlékeznek-e, de kétszer találkoztunk. Mi azt mondtuk, mivel ők 3-4 hónappal a parlamenti választások előtt mindig bejelentkeznek, és azt mondják, hogy tárgyaljunk, induljunk koalícióban. Mi viszont azt mondtuk, hogy a parlamenti választások előtt ennek már semmi értelme.

 

A legutóbbi parlamenti választások előtt rögtön meghívtuk őket, elég sokat vártunk is rájuk, de ez nem lényeges. Ezt követően két találkozónk volt, ahol azt mondtuk, hogy ha meg akarjuk győzni a választókat, hogy komolyan gondoljuk az együttműködést, akkor közösen kell indulnunk a megyei, önkormányzati és EP-választásokon is, hogy az emberek elhiggyék.

 

Tudja, mi történt a mostani megyei választáson? A komáromi járási szervezetük, nem a helyi szervezet, hanem a járási azt mondta, hogy ha megegyeznek a Most-Híddal, ők kilépnek. Otthagyják az MKP-t. Ez azt mutatja, hogy a gyűlölet ott van bennük.

 

És most gondoljanak bele, jönnek a következő választások, jövőre az önkormányzatiak, és megint nem lesz együttműködés. Mert a kemény magjuk, mely ráadásul azt mondja, hogy a jelenlegi Katalóniai mozgások számunkra is megoldást jelenthetnek. És ez a kemény mag legyen 1,5 százalék a 4-ből. A mi 6,5 százalékunkból, ha összeállunk anélkül, hogy előtte már együttműködtünk volna, szintén elmennek néhányan. A koalíció számára pedig 7 százalék a parlamenti küszök. Egyikünk sem kerül be csak azért, mert a mostani választások előtt elutasították az együttműködést.

 

(…)

 

Bugár Béla az RTVS O 5 minút 12 műsorában 2017. november 12-én.

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!