Szlovákia sosem volt elkényeztetve tartalommal teli politikai szónoklatokkal. Andrej Danko azonban az új generáció vákuumzacskója.

 

Annyi értelmetlenséget, szénát, vattát és káposztát mint ő, még senki sem köpött ki magából.

(…)

Danko tiszta pszicho.

(…)

  hirdetes_300x300   

 

Az állam dicsőítése egy megkésett, de legitim vallás része. Azonban az, aki egy kicsit is beleszagolt abba a nyugati konzervatív eszmecserébe, amely most Trump után beindult, annak világos, hogy Danko – és nem csak ő – egy 19. századi múmia.

 

Mekkora huzatnak kellett, hogy legyen annak a parlamenti elnöknek a fejében, (…) aki tisztességet követel a közméltóságokkal szemben. Tiszteletet vele szemben. Ugyan miért?

 

(…)

Aki annyira nem értett meg semmit a világból, hogy azt mondja, „szétvet a düh”, amikor „ránézek a Dunára és egyetlen hajót sem látok szlovák zászlóval”, ez az ember propagálja saját magát tökéletesnek mutatno, miközben az ellenzéket „nyomorultaknak” (például Beblavý) nevezi.

 

Említésre sem lett volna méltó, ha az „üzenet” – melyet bárhol máshol paródiának és a degenerált politika képének tartottak volna – Szlovákiában nem érintette volna meg a választópolgárok szívét.

 

Az a tény, hogy van olyan felmérés, amelyből ez a vákuumkefe úgy mászott ki, mint a jövő „legvalószinűbb” kormányfője, annak a sokéves folyamatnak a gyümölcse, amelyről már tíz éve megállás nélkül írunk.

 

(…)

A szlovák politikát – tisztelet a kivételnek – bohócok és csalók uralják. Ennek semmiképpen sem lesz jó vége.
Sme.sk, Peter Schutz: Vákuové vrece Danko

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!