Az ellenzék üldözésének  mértéke – egyelőre – nem indokolja azt a kijelentést, hogy Szlovákia török útra lépett. Ráadásul Fico kormányfő a „mag” felé lavíroz, tehát nyilván a halálbüntetést sem vezetjük be.

 

Biztosan előfordul, hogy más országok ellenzéki politikusai ellen is büntetőeljárást indítanak. De tény, hogy a kizárólag az ellenzékre szabott büntetőtörvények inkább csak Törökországra jellemzőek.

 

Még Magyarországon is vádat emeltek (korrupció miatt) egy jelenlegi fideszes  képviselő ellen. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Arra nem esküdnénk meg, hogy a Lipšic, Matovič, Grendel, Rybanič, Kollár ellenihez hasonló eljárásokra máshol nem lenne példa. Az első (és második illetve harmadik) vonalbeli Smer – SNS – Most-Híd hármashoz tartozó képviselők ellen indított eljárások üres halmaza önmagáért beszél, ha figyelembe vesszük, hogy a 138 vizsgált országból Szlovákia a 122. helyen végzett a „közpénzekkel való visszaélések” alapján összeállított ranglistán.

 

Ebben a dzsamahírijában a rendőrség és az ügyészség  nem független – bíróság elé meg alig kerül valami. Mindannyian a politikai hatalom eszközei, miközben a politikai alapon történő kettős mérce alkalmazása Fico I., II. és III. kormányzata idején vált jellemzővé

 

(…) A kettős mérce sem teljesen igaz. Kaliňák már olyannyira kiskolázta Gašpar rendőrfőnököt, hogy a bűnüldöző hivatalnak már fontos szerepe van a Smer marketingakcióiban, például a Bašternáknál folytatott „razzia” mindig akkor történik, amikor valamilyen kényelmetlen dolgot kell elfedni a közvélemény elől. (…)

 

SME.sk, NAKA je pes Smeru

Nyitókép: SME.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!