A Most-Híd (egykori) választói talán titkon azt kívánták, hogy Danko helyett bárcsak Bugár Béla sztrájkolt volna. Amennyiben Béla csapta volna be az ajtót maga mögött Rezník miatt, talán még némi tapsot is kiérdemelt volna a választótáborától. Azoktól a választóktól, akik az utolsó pillanatig bíztak benne, hogy a Most-Híd és a Smer tűz és víz.

 

Az elégedetlen SNS-szel szemben a Most-Híd sikeres volt a számára fontos kérdésekben. Nemcsak a vállalkozókat támogató – offshore-ellenes törvény – , de a kisebbségi témákkal is előhozakodtak (…)

 

Az SNS jóval hangosabban hallatta a hangját – az IC vonatok ügyében és az RTVS igazgatóválasztásakor – , ám az eredményekkel saját elmondása szerint mégsem elégedett. Azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy az SNS követeléseinek listája az elhazasztott Koalíciós Tanácsra nem más, mint figyelemelterelés Plavčanról. Ám a koalíción belüli frusztráció mégis hihető Dankonál.

(…)

 hirdetes_300x300  

 

A Most-Híd a Smer számára nem konkurencia. A Smer nem verseng a déli régiók és a városi liberálisok szavazataiért, így övé maradhat a populizmus monopóliuma. (…)

 

Az az új tulajdonság, amit a Most-Hídnál tapasztalunk, nagyon sok választó számára hatalmas frusztrációt jelent. Bugárt inkább a koalíció szétrobbantójának szerepében látnák – ami megmagyarázná, miért is szállt be a partiba –, mint a pmostani öblítő szerepében.

 

A Smer és a Most-Híd közötti nagy megértés nemcsak azokból vált ki nemtetszést, akik erre a vegyespártra adták a voksukat, hanem az SNS táborában is.

 

(…) A felmérések folyamatosan azt mutatják, hogy a Most-Híd támogatottsága a választások óta zuhanórepülésbe kezdett, és ha most tartanák az előrehozott választásokat, valószínű, hogy a Most-Híd nem kerülne be a parlamentbe. Ezesetben a kijelentés, hogy „ennek a kormánynak nincs alternatívája” teljes egészében érvényes a Most-Hídra.

 

Attól függ, hogy mivel tudja majd meggyőzni a választóit arról, hogy megérte koalícióra lépni. Vajon elég lesz a választóik számára, hogy a Most-Hídnak sikerült megerősítenie a kormány európabarát arculatát, és elért olyan dolgokat, amelyeknél nem lábatlankodott a Smernek?

 

Sme.sk, Zuzana Kepplová: Dá sa Most akceptovať ako doplnok Smeru?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!