Vladimír Mečiar a politikusoknak egy különleges fajtája, aki komoly közösségi károkat képes okozni jóval a távozása után is.

 

Valóban, minden új cikk arról, hogy soha nem fog (büntetőjogi) felelősséget viselni a tetteiért, mintha serkentené az általános hitetlenséget és meggyőződést, hogy Szlovákiában az igazságszolgáltatás soha nem győzhet, ha közelébe kerül az igazán hatalmasoknak.

 

 

A krónikus, könnyen lehet, hogy mazochistán optimista viszont talál a személyében és cselekedeteiben pozitívumot is. Mečiar hozzájárult ugyanis a modern mitológia megalkotásához, amelyre -mondhatjuk úgy is- valamilyen formában minden nemzetnek szüksége van.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovákoknak ez mindig is problémás volt – a rajongás Szvatopluk Nagymorva Birodalma iránt használható, de nevetséges, a szlovákok abban az időben ugyanis nem is léteztek, a Magyar Királyság történelmét a szlovákok automatikusan ignorálják és meghagyják a magyaroknak, Štúrék evangélikusként alapból megbízhatatlanok és senki nem olvassa őket, az első Csehszlovák Köztársaság szerény volt a szlovákokkal, az aktívabbak többsége lejáratta magát a fasizmussal, Dubčeket a kommunizmus piszkolja be.

 

(…)

 

SME.skPeter Tkačenko: Posledná Mečiarova prehra
fotó: SME/Gabriel Kuchta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!