Hogyan tekint a választások eredményére?

Alázattal és tisztelettel. Próbálok tanulni belőle. Minden választás bizonyos feltételek között zajlik egy biztos időben és ebből kell kiindulni. Én azzal a megyével szeretnék foglalkozni, amely érint engem, ez pedig Pozsony. (…)

 

Elemezte már, hogy miért nem szerepeltek sikeresen a jelöltjeik?

Ftáčnik úr eltávolodott és elhatárolódott a Smertől, amit nem értettem, ugyanis korábban smeresnek vallotta magát. Ő nem pártonkívüli, a múltból is tudjuk, hogy a kommunista párt és SDĽ tagja volt, együttműködése a Smerrel pedig nyilvánvaló.

 

  hirdetes_300x300   

Amikor csatlakozott a Smerhez akkor mindig győzött, a pozsonyligetfalui polgármester, vagy a főpolgármester-választás során. Miután úgy gondolta, hogy a szavazatai más spektrumból érkeznek, már nem volt sikeres. Ennek bizonyítéka a legutóbbi főpolgármester-választás és az, amit néhány napja bemutatott. Meg vagyunk róla győződve, hogy a megszerzett szavazatainak többsége smeres volt.

(…)

A Smer más megyékben sem volt sikeres, pedig Richard Raši Kassa megyében a legnagyobb favoritnak számított. Miért? 

Nem tudjuk megmagyarázni, úgy gondolom, hogy Raši egy sikeres polgármester és nyernie kellett volna. Személy szerint engem bánt, nem tudok mást mondani.

 

Fog foglalkozni a Smer a személyi változásokkal a választásokat követően?

Biztosan kiértékeljük ezt a kampányt és a jövőben olyan jelölteket fogunk állítani, akik nem öregek és nincsenek kiégve. Kiértékeljük és új jelölteket készítünk fel. Pozsonyban is olyan embereket fogunk kiválasztani, akik nem szégyenkeznek miattunk, közel áll hozzájuk a baloldali politika, tiszta pénzügyi hátterük lesz és egyértelmű lesz, hogy milyen emberekről van szó. Új vizekre kell eveznünk.

 

Megjelentek olyan vélemények, melyek szerint a Smer mostani eredménye előrevetíti a következő parlamenti választás eredményét. 

A parlamenti választások teljesen különböznek a megyei, helyhatósági vagy az európai parlamenti választásoktól, úgyhogy időre van szükség. Természetesen mindig lehet belőlük tanulni.

 

SME – Glváč zo Smeru: Vymeníme starých a vyhorených ľudí 
fotó: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!