A vasárnap reggeli kilátás a szétbombázott országra még azokat a kritikus beállítottságú embereket is padlóra küldte, akik folyamatosan feltették azt a kérdést, hogy „márpedig mire is jók a megyei választások”? Nos, ha már másra nem is, akkor legalább arra, hogy fejre állítsák a jelenlegi politikát.

(…)

 

Az egyik lényeges dolog a következő: addig, amíg az úgymond nem standardnak nevezett OľaNO-ban felcseperedett két megyefőnök, addig a Smer arra sem volt képes, hogy a párt tagjai közül előállítson egy olyan személyt, aki Besztercén szembeszállhatott volna Kotlebával, Pozsonyban a jobboldallal és bárhol, bárkivel szemben.

 

Igaz, hogy a bögyükben van a sok „bolond és félbolond”, de amíg ők rendes politikai munkát végeznek, addig a Smer a vertikális hatalmával és az autoritatív vezetőjével teljesen alkalmatlannak bizonyult egy új generáció kineveléséhez, ami nem politológiai elmélet, hanem a Smer igazi valósága, amit a megyei választások a teljes valójukban megmutattak.

 hirdetes_810x300  

 

Nemcsak a legyőzöttek (Chudík, Blanár, Mikuš), de paradox módon a két győztes, Baška és Belica (ami HZDS és nem Smer) is élő példája a teljes pusztaságnak ebben az úgynevezett szociális demokráciában.

 

(…)

 

Sme.sk, Peter Schutz: Púšť a step v Smere budú pokračovať

Nyitókép: cbc.ca

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!