Kaliňák tegnapi megjegyzése, hogy „a közgyűlés nem lesz személyi jellegű, az a tavalyi volt“, összefüggésbe hozza azt a korábbi információt, miszerint – állítólag – a Smer összes alelnöke felajánlotta lemondását. Nos, Maďarič és társainak nem felajánlani kellett volna a funkciójukat, hanem leadni (lemondani), hogy a tisztújítás nélküli közgyűlésből tisztújítót csináljanak.

 

Peter Schutz. Kép: SME

 

Úgy, ahogy következmények nélkül vezetik az országot, ugyanolyan a legerősebb kormánypárt belső élete is. A Smer nem egy élő szerv, ahol alulról fölfelé áramlik az információ, a kérések és a személyek, hanem egy (rossz és amatőr) mintája a politikai pártnak, némi külső jeggyel felvértezve.  (…)

 

Lehetséges, hogy – bennfentes információk szerint – az alelnökökre nyomást gyakorolnak. De nem arra, hogy lemondjanak, hanem hogy új bizniszt hozzanak a tagoknak. Azok számára, akik szociális biztonságát az elvesztett négy megye befolyásolja. (…) Ami az igazságszolgáltatást illeti, amíg Kaliňák ott van a kormányban, mindannyian immunisak lehetnek.

 hirdetes_810x300  

 

Még az érzékeny vereség sem elég indok arra, hogy a változással szembeni konzervatív álláspontjukon változtassanak a megyei választások után. Hogy a felelősségre vonásból komédiát csináltak a számunkra, még nem azt jelenti, hogy megbánhatják. A status quo mellett szintén találni érveket.
(…)

 

A Smer számára a kilátások ugyan nem túl rózsásak, de zuhanásuk nem olyan meredek, hogy legerősebb szubjektumként ne élne túl még egy (parlamenti) választásokat. Kaliňák egy nagy púp, melyet közösen viselnek, de kevesebb botrányt jóval pozitívabbak értékelnének a választók, mint kettő, három vagy négy alelnöki fejet.

 

SMEPeter Schutz: Bezdôsledkový Smer nám zahral komédiu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!