(…) Hogyan írná le a Smer problémáit?

 

Egy olyan párt tagjai vagyunk, amely az elmúlt idszakban végig kormányon volt két rövid év kivételével. Természetes, hogy politizálni ellenzékből sokkal könnyebb. Az ellenzék értelemszerűen kritizál, az média pedig értelemszerűen könnyebben játszik az ellenzék kezére, mert mindig az ellen harcol, aki épp hatalmon van és osztja a lapokat. Ez a kritika jelenik meg a választók voksaiban is.

 

Tehát az lenne ideális az önök számára, ha ellenzékben kerülnének?

 

 hirdetes_400x285  

Minden pártéletében van felemelkedő és leáldozó szakasza. De nem hiszem, hogy valaha is visszaszerezzük azokat a százalékos eredményeket, amelyeket régen kaptunk.

 

(…) Nem járul hozzá a Smer gyengüléséhez az is, hogy a képviselők képtelenek voltak megegyezni a képviselői fizetésekről szóló szavazásnál és a kormányfő saját miniszterének parancsol megálljt az egészségügyi díjakra vonatkozóan?

 

Ez a mi véleményünk, valaki egyetért vele, valaki nem. Ami a fizetéseket illeti, az a koalíciós tárgyalások függvénye, amelyek még nem értek véget. Mindenki megtalálta a saját álláspontját, amit a kollégái és a választói felé közvetíteni szeretne.

 

Az egészségügyi díjszabás kérdése még nincs lezárva. Pradaox helyzetben vagyunk, mert az ellenzék egy olyan témát kritizál, ami egykor saját maga szorgalmazott. (…)

 

Nem a Smer gyengeségét jelzi, ha saját javaslatát hívja vissza, mert az ellenzék túl hangosan kritizálja?

 

Az ellenzéknek hangosnak kell lennie. De ez nem jelenti azt, hogy erős lenne. (…)

 

Sme.sk, Raši: Problém Smeru je, že je často vo vláde

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!