(…)

 

Az igaz, hogy a főszereplő, Robert Kaliňák már nincs a belügyminisztériumban, de Pellegrininek így is bőven akad problémája.

 

Robert Kaliňák annak a Robert Ficonak a  védence és politikai társa, aki továbbra is árnyékkormányfőként és a kormány politikai garanciájaként tevékenykedik. Ennek tekintetében egyértelmű, hogy ez az ügy nem fog csak úgy elfelejtődni.

 

 hirdetes_300x300  

Logikusan mindez az ellenzék érdeke, de úgy tűnik, hogy a Smernek hasonló politikai offenzívával kell szembeszegülnie, mint Ján Kuciak meggyilkolása után.

 

(…)

 

Egy következő politikai földrengésről vagy előrehozott választásokról beszélni ugyan még korai, de olyan forgatókönyvet azért el lehet képzelni, melyben az előrehozott választások benne lesznek a pakliban.

 

(…)

 

A leglényegesebb hír (ismét) úgy szól, hogy Kaliňák olyan, mint egy vasgolyó a Smer lábán. Egyre többet fogunk megtudni arról, hogy mit követett el tíz év alatt a belügyminisztériumban.

 

(…)

 

Úgy tűnik, hogy a halálos fertőzést nem más okozza Kaliňák számára, mint a Ficoval való szövetkezése, aki továbbra is a Smert megtestesítője.

 

Ennek fényében Kaliňák összes botránya (a jövőbeliek is) automatikusan Fico, vagyis a Smer botrányává is válik.

 

A Kaliňák elnevezésű elüszkösödésre jó magasról kell lecsapni, és az egész fertőzött végtagjával együtt kell likvidálni – tehát Ficóstul. Amennyiben a Smer/Pellegrini számára még létezik (de inkább nem) mentőkötél, akkor az nem más mint egy értelmes lépés a Robertek eltávolítására.

 

Ez azonban vélhetőleg nem fog bekövetkezni. A Smer nagy stratégái rendszeresen megmutatják, hogy ha valódi problémákkal küzdenek, akkor mindig a legnagyobb hülyeségek után nyúlnak.

 

Rafináltan úgy tesznek, mint Capablanca Kasparovval, közben pedig úgy viselkednek, mint a kezdő fiatalok az ötödölő játékban.

 

Sme.sk, Peter Tkačenko: Kaliňák je ako železná guľa na nohe Smeru

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!