(…) Fico IV. kormányának (egyesek Pellegrini-kormánynak nevezetik) eltörlése egyre inkább kényszerűség, hiszen rajta keresztül haladnak azok a kapcsolatrendszerek és kulcsfontosságú kötődések, amelyek bebetonozzák a hatalmat. Mindezt úgy, hogy a közbeszerzések és uniós források kedvezményezettjeit ne tudja megkerülni a következő garnitúra sem.

 

Az emberrablás felderítése Szlovákiában egy olyan eljárás, aminek nem lehet eleget tenni, csak Fico IV. kormányának holttestén keresztül.

 

Az ellenzék és Bugár legfőbb feladata is az lenne – már ha Bugár emberként akar kijönni ebből az egészből –, hogy az új parlament hivatalba lépéséig tolják ki a Szlovák Nemzeti Bank elnökválasztását és az új alkotmánybírók megválasztását.

 

 hirdetes_300x300  

(…) A kétség, hogy a tél (őszig nem fér bele az időbe az előrehozott választás) az ellenzék számára túl korán van, erős marad, de nem nyom többet a latban, mint az „Elég volt Ficoból” rigmus első megjelenése óta eltelt időben felgyülemlett indokok a jelenlegi kormány bukása melett.

 

Ha az államfő pártalapítási szándéka valós és nem csak az új kormány kinevezése miatt felháborodott választói megnyugtatását szolgáló marketinghúzás, úgy Kiskának bele kell húznia, családi körülményeire és jelenlegi hivatala ellenére is. Ugyanez vonatkozik Beblavýra és Štefunkora, a két showmanre.

 

A parlamenten kívüli ellenzéki konkurencia gyengesége plusz indokot szolgáltat a koalíciós láncokból való kitörésre a Most-Híd számára, Bugár pedig az egész Híddal mintha kaptak volna még egy, meg nem érdemelt és többet vissza nem térő esélyt.

 

Sme.sk, Bugár dostal ešte jednu šancu

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!