Mi lesz az első dolog, amit a főpolgármesteri széke elfoglalása után fog csinálni?

 

Fontos, hogy Pozsony elkezdjen kommunikálni a polgáraival. A magisztrátust nem csak transzparens módon szeretném irányítani. Azt szeretném, ha az emberek megértenék a változás folyamatait Pozsonyban, s ennek részesei is lennének. Maximális módon szeretném megnyitni a várossal folytatott kommunikációt. A kampányból lehetett látni, hogy az embereket mindez érdekli, és megéri velük beszélgetni.

 

Konkrétabb leszek. A kampánya során bemutatta az ún. Pozsonyi Tervet, mégpedig konkrét megoldásokkal és intézkedésekkel. Melyikkel szeretné kezdeni elsőként?

 

  hirdetes_300x300   

Négy alaplépés van. Az egyik a közlekedés. (…)

 

(…)

 

És melyik a további három prioritása?

 

A másik a városfejlesztés. (…) Az egyik javasolt rendelkezésem a Pozsonyi Nagyvárosi Intézmény létrehozása, ami a változásokat támogató városi szervezet lenne. A harmadik dolog a környezet és a zöld. Figyelembe szeretném venni azt, hogy a fővárosban milyen módon szennyezette a talajvíz, és nyomást szeretnék gyakorolni az államra, hogy ezzel valamit kezdjenek. Ehhez hozzátartozik a légszennyezettség is, ami befolyással van a lakosok egészségére. A negyedik téma a transzparensség, ami segít a nehéz témák legyőzésében.

 

(…)

 

A kampánya a lehető legjobban sikerült, hiszen ahhoz képest, hogy a felmérések szoros párbajt jósoltak, Ön mégis egyértelmű győzelmet aratott. Mi döntött a választók végső döntésénél?

 

Az döntött, hogy az emberek változást akarnak a politikai stílust illetően. Új, tisztességes embereket szeretnének, akiknek vannak valamilyen terveik. A polgárok a választások során egy olyasfajta térképet rajzoltak, amihez eddig nem voltunk hozzászokva.

 

(…)

 

Sme.skVallo: Štvrtina v zastupiteľstve je dobrý základ na zmeny

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!