A Šport napilapban megjelent interjú még a szombati, Zalaegerszeg elleni felkészülési mérkőzés előtt készült Marco Rossival.

 

Elégedett a téli felkészülés eddigi lefolyásával?

 

Úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk (…) Összességében jó előérzetem van és meggyőződésem, hogy a tavaszi idény kezdetén kellően felkészültek leszünk.

 

 hirdetes_300x300  

Hogy értékeli az új és régiúj arcok érkezését a csapatba – Záhumenský, Koné, Herc, Černák?

 

Kivétel nélkül fiatal játékosokról van szó, a legidősebb Záhumenský 22 éves. Ha már ősszel a legfiatalabb keretek közé tartoztunk, akkor most az átlagéletkorral még lejjebb kerültünk… Elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a teljesítményükkel is, de még jobban kell érteniük, hogy mit akarok tőlük az egyes pillanatokban és szituációkban.

 

Hol szorít leginkább a cipő? Nem fog hiányozni a csapatnak a nehezebb összecsapásoknál a tapasztalat?

 

Természetesen a célok eléréséhez tapaszalt játékosokra is szükség van. Van néhány ilyen játékosunk, és úgy vélem, hogy sikerül megfelelő tanácsokkal ellátni őket. Bár egy erősítésre még mindig várunk…

 

Most a középcsatár posztjára gondol? A DAC érdeklődött a nyitrai Filip Balaj után is, ő végül mégis Zsolnára került…

 

Ő is egy volt a jelöltek közül erre a posztra. Tavaly augusztus óta, mikor Pavol Šafranko távozott, kérem a klubot, hogy szerezzenek egy ilyen típusú futballistát. Azonban eddig senki nem érkezett… Világos, hogy ha [középcsatár] nélkül kell játszanunk, akkor megtesszük és kihozzuk a maximumot, hogy elérjük a kívánt eredményt. De ha összességében jobbak akarunk lenni, mint a többi csapat, akkor szükségünk van egy ilyen futballistára.

 

Úgy gondolja, hogy még ebben az átigazolási időszakban jöhet egy ilyen játékos?

 

Remélem. Decembertől szoros kapcsolatban vagyok emiatt a klub vezetésével. Többen is voltak a listánkon, kár, hogy nem sikerült egyet sem megszerezni. Nem arról van szó, hogy most neheztelnem vagy korholnom kellene, de ha engem kérdeznek, akkor az igazat mondom.

 

Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy a klub alkalmazottja vagyok, edző, akinek azokkal a játékosokkal kell dolgoznia, akik a rendelkezésére állnak.

 

(…)

 

Az interjú a törökországi felkészülésről való hazaérkezés utáni napon készült, és a Šport napilap nyomtatott számában jelent meg

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!