Az (Európai) Unió olyan gyakorlati és anyagi jellegű okokból született, mint a szén és az acél, de a cél nem anyagi természetű volt, és ez a béke, a megbékélés és Európa egysége volt, ami azelőtt elképzelhetetlen lett volna, ma pedig valóság. De hangsúlyozom, nem magától értetődő, ahogy a béke, a szabadság vagy a jog sem. (…)

 

(…)

 

(A vallásszabadságért felelős uniós különmegbízotti jelölés) szokatlan és példa nélküli eset, mert ez az első ilyen poszt, korábban nem létezett. (…)

 

 hirdetes_400x285  

De már Schumann és többen is korábban jelezték, hogy Európának lélekre van szüksége, hogy társadalom legyen, ne csak valamiféle technokrata, gazdasági, kereskedelmi piactér.

 

Ezt az elképzelést hozhatja vissza a vallás témája, mert (…) ma a háttérben drámai eseményeket élünk meg. Az, hogy az Európai Parlament február 4-én kijelentette, (…) hogy népirtás folyik a közel-keleten, hogy a keresztényeket szisztematikusan, hosszú távú célok érdekében gyilkolják, (…) valódi lépéseket hívott életre.

 

Az egyik ilyen lépés volt egy olyan poszt létrehozása, amely a vallásszabadságra nagy és állandó hangsúlyt fog fektetni az Európai Unió keretein belül.

 

(…)

 

Az, hogy tanácsadó leszek, nem jelent munkaviszonyt, hanem inkább együttműködést, aminek intenzitását úgy kell beállítanom, hogy győzzem a Pozsony és Brüsszel közötti, vagyis a családom és az Európai Bizottság között ingázást. Illetve a harmadik országokkal való kapcsolattartást, Ázsiában, a Közel-Keleten, vagy épp Afrikában.

 

Mindez rengeteg időt és politikai igénybevételt jelent, hiszen ez a feladat értelemszerűen hordoz magában bizonyos veszélyeket.

 

Teraz.skJán Figeľ – Reakcia na funkciu osobitného vyslanca EÚ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!