Úgy érzem, hogy a Hálóban az emberek nagy része úgy gondolja, a jövője azon múlik, hogy maradok-e a parlamentben vagy nem. Ezt a legnagyobb tisztelettel mondom az új vezetésnek, amelynek döntéseit meg fogom valósítani a politikai munkámban (..).

 

Eddig csak felfele ívelt a karrierem. Talán néha muszáj egyszerűen csak elbukni, hogy megértsd ki is vagy valójában, mi fontos számodra és mit szeretnél elérni az életben. Nem lehet csak felfele menni. Három évig igyekeztem, megtettem amit csak tudtam és tehettem.

 

Nem sajnálom, mint ahogy azt sem, hogy a tiszta finanszírozás érdekében nagy hitelt vettem fel a párt nevében, és hogy ezt a hitelt a saját vagyonommal biztosítottam. Nem érzem úgy, hogy meg kellene védenem a döntésemet, hogy miért vágtam bele.

(..)

 hirdetes_400x285  

A motivációm az volt, hogy a közigazgatásban nagyszerű dolgokat vigyek véghez, a célom egy egyszerű, működőképes állam ami a törvény előtti egyenlőségen alapszik.  Ha sikerül a postafiók-cégek elleni törvényt elfogadni, azzal az embereknek milliókat spórolunk, és ez valahol az én nyomásomnak is köszönhető.

 

Nem tudok pontos számokat, de úgy gondolom, hogy a mostani parlamenti ellenzéknek összesen nincs annyi polgármestere, helyi képviselője mint a Hálónak. (..)  Én is sok dolgot felróttam és tudom, hogy már sokmindent másképp csinálnék. (..)

 

A küzdelem után mindenki tábornok. Erre itt vannak a szlovák politikusok, akiknek legkedveltebb sportjuk az, hogy felróják másoknak mit kellett volna a kollégájuknak másképp csinálnia és mondania.

(..)

Ha a parlamentbe és kétszer annyian kerültünk volna be, akkor ma mindannyian együtt vagyunk és az irodám ajtaja előtt egy tömeg várna arra hogy vállon veregessen, mint az elmúlt két évben azért, mert milyen szuper vagyok.  A választási eredmények alulmúlták a várakozásokat. Ezt már értékeltem a a regionális kongresszuson. Az új vezetésen múlik, hogy egy új identitást alakítson ki és egy saját politikai tartalmat.

(..)

A Háló nem koalíciós párt és én a párt képviselője vagyok, tehát nem vagyok a koalíció tagja. Akármilyen döntést, amit a régiók tanácsa vagy a közgyűlés hoz tisztelni fogok, ha akkor a párt tagja leszek. Részese voltam a kormányprogram előkészítésének, elvileg azonosulni tudok a tartalmával, mellette szavaztam, így kötelezettségemnek érzem  megvalósítani azt.

 

teraz.sk interjú- Radoslav Procházka: Dlho som kariérni išiel iba hore. Niekedy musíte aj padnúť

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!