A döntés mozaiknak nevezhető. Egyes elemei az utóbbi két szezon voltak, ami nem sikerült túl jól. Másrészt vannak más aktivitások is, melyben az ember új kihívásokat találhat – január elején a barátnőmmel gyereket várunk. Ez egy vissza nem térő dolog, így teljesen kiélvezhetem.

 

Egyre intenzívebben tudatosítottam, hogy mit akarok. Az utolsó versenyeken féltem, hogy be tudom-e fejezni őket. Semmi okom arra, bárkinek bármit bizonyítsak. Ez már mögöttem van. Minél messzebb kerülök ezektől, annál világosabb, hogy jó, ahogy van.

 

Ügynökeim igyekeztek, az FDJ, az új csapat, a Bahrain-Merida és a Trek-Segafredo érdeklődött irántam. Voltak tárgyalások, de két rossz szezon után nem egyszerű. Alacsonyabb osztályú csapatokban nem lett volna kellő motivációm, és minden csak nehezebb lett volna. A szűk környezetem ismeri az érzéseimet. Tudja, hogy a test még képes lett volna rá. A helyzet viszont olyan, amilyen. Sok mindent átéltünk a családban, változó örömökkel, sikerekkel. A döntést elfogadjuk úgy, ahogy van.

 

 hirdetes_810x300  

Tudom, mire vagyok képes. Már a szabadságom alatt eldöntöttem, hogy befejezem. Most látom a szabadságot, mely néha tényleg apróságokból tevődik össze. Gyerekkoromban imádtam a síelést, az idei télen rögtön sílécre is állok. Talán nagyobb örömöm lesz a kerékpározásban is, ha nem lesz tervezett.

 

Ha tudnám, mi volt a probléma. Lehet, hogy túl korán kezdtem el versenyezni. Azzal számoltam, hogy felveszem a ritmust, de az nem akart eljönni. A motiváció óriási volt, de végül felváltotta a frusztráció.

 

Néhány dolgot már elterveztünk, van benne potenciál. Ha az ember mindent belead, azt a külvilág is látja. Martinát és engem is borzasztóan érdekel, és tudom, hogy teljesen ezzel szeretnék foglalkozni.

 

Beutaztuk az egész világot, láttuk, hogyan élnek más országokban. Amit láttunk, igyekszünk átvenni, pár dolgot pedig másként csinálni. A kerékpársport megtanított arra, hogy semmi sincs ingyen, mindenért meg kell harcolni.”

 

Teraz.skPeter Velits sa teší na slobodu, úlohu otca a nové výzvy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!