(…)

Ez a fess miniszter [Kaliňák – szerk. megj.] képes volt a saját arcára formálni az egész rendőrséget. Szolgálólányt, prostituáltat és egy teljesen rothadt intézményt csinált belőle. Éppen olyan rohadttá tette a rendőrséget, mint amilyen a saját, és az országos rendőrfőkapitány, Gašpar lelke. Annak a rendőrfőkapitánynak, aki kiselejtezte a fontos dokumentumokat, aki megakadályozta több korrupciós ügy kivizsgálását, és pár nappal ezelőtt még azt az arcátlanságot is megcsinálta, hogy a fiatal embereket arról oktatta ki, hogy miképpen is kellene irányítani a „korrupcióellenes harcot”.

 

Pontosan nem tudom, hogy miért mindig Matovičba rúgnak bele. Lehet, hogy el akarják űzni a parlamentből, de az is lehet, hogy azokról a botrányaikról akarják elterelni a figyelmet, amelyeket a Hviezdoslav téren több ezer tüntető felrótt nekik. Undorító módszert választottak. Az embereknek ezt jól meg kellene jegyezniük.

 

Matovič esetén látni, hogy képesek és elkötelezettek bárkinek ártani, aki fellép ellenük. Fico jogellenesen hozott nyilvánosságra olyan dokumentumokat, amelyeknek Matovič adócsalását kellett volna bizonyítaniuk. És mi történt? Semmi. A pénteki sajtótájékoztatón Kaliňák és Gašpar meg se mukkantak. Sőt, arról is hallgattak, hogy a rendőrség miért nem tudja éppen akkor előkeríteni a kormányfőt akkor, amikor a kihallgatásra szóló idézést kell neki kézbesíteni. Példákból éppen eleget lehetne találni.

 hirdetes_300x300  

 

„Kaliňák, Gašpar, Raši és az egész Smer már egyáltalán nem foglalkoznak olyan dolgokkal, mint a jog és az igazságosság.”

(…)

 

týždeň.sk, Eugen Korda: Po dnešku by Kaliňák nemal byť ministrom vnútra

Nyitókép: TASR

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!