Andrej Danko nagyon gyakran beszél arról, hogy valamiképpen szeretné kultiválni a politikai közegünket, emelni a színvonalat és támogatni a demokráciát. Megnéztem az SNS alapszabályait, és azt kell, hogy mondjam, Andrej Danko ezt jól kitalálta.

 

Egyrészt arról beszél, hogy az SNS-nek 5000 tagja van és egy rendesen működő pártról van szó, de aki beleolvas az alapszabálybaé, ilyen és ehhez hasonló mondatokra bukkan: “az elnökség tagja csupán az lehet, akit az elnök javasol”. (…)

 

Az SNS-ben négyévente egyszer tartanak kongresszust, de azt is csak akkor, ha az elnök összehívja, máskülönben nem kerülhet sor ilyesmire. A rendkívüli kongresszust is csak az elnök hívhatja össze, senki más.

 

 hirdetes_810x300  

Négyévente választják meg a parlamenti jelöltlistát is. Az SNS-ben a végső simításokat szintén az elnök végzi. Ez azt jelenti, hogy az SNS-nél csupán az marad képviselőjelölt, aki szimpatikus az elnöknek.

 

Az SNS kongresszusaira nem jár az összes tag úgy, ahogy például az SaS-ben. Az SNS-nek 5000 tagja van, akiket járási konferenciákon meghatározott küldöttek képviselnek. Az alapszabálykban azonban van egy mondat, ami úgy hangzik, hogy “az elnöknek a személyzeti kérdéseket illetően vétójoga van”. Tehát, ha valamelyik küldött nem tetszik neki, akkor egyszerűen törli.

 

Amikor mindezt elolvastam, rájöttem, hogy irigylem Andrej Dankót. Öröm lehet egy olyan pártot vezetni, ahol mindenről ő dönt. Az a nagy demokratikus, 5000 tagot számláló SNS nem más, mint egy diktátor pártja.

 

týždeň.skSulík o diktátorovi Dankovi a jeho demokratickej strane

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!