Tényleg adócsaló Andrej Kiska, vagy csak intrikus támadás alatt áll? Miben hibázott a szlovák államfő az elnökválasztási kampánya finanszírozásánál? Miért került nyílt konfliktusba Robert Fico miniszterelnökkel? A témáról František Mikloško korábbi államfőjelölt fejtette ki véleményét a .týždeň hetilapban.

 

Mikloško: Ez egy pecedens nélküli eset. Az államfő az utolsó reménység helyzetébe került, afféle szlovák Havelként tekintettek rá. Azt mondtuk, hogy a csehek is irigyelhetik tőlünk. Meg kell vizsgálnunk a saját lelkiismeretünket, hogy vajon mi magunk is nem segítettük-e őt ebbe a helyzetbe, amikor borzasztó csapás érte.

 

Nem is arról van szó igazán, hogy hibázott-e, hanem hogy az egész róla kialakult kép összeomlott. Kérdés, hogy megújítható-e még ez a kép. A keresztény példák azt mutatják, hogy vezeklés, bűnbánat kell hozzá, bár ebben az esetben nem nagyon tudom, pontosan miről lehetne szó.

Milyen együttműködés lehet még így az államfő és a kormányfő között, ha egyik azt veti a másik szemére, hogy adócsaló?

  hirdetes_300x300   

 

Mikloško: Én a Smertől és Ficotól nem várok semmit, nem is szeretnék velük foglalkozni. De talán, ha Bugár számára fontos az ország sorsa, ideje kimondania, hogy jöjjenek az előrehozott választások, mivel ilyen körülmények között az ország nem mehet tovább. Természetesen, ezzel az államfő is óriási nyomás alá kerül, hogy ő is levonja magára nézve a következtetéseket. De erről már mindenkinek magának kell döntenie.

 

 

.týždeň.skPrečo chce Fico zničiť Kisku?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!