Kedves Béla!

 

(…) Te egy voltál azon kevés politikus közül, akiket lelkiismeret-furdalás nélkül tegeztem. (…) Főleg arról van szó, hogy megértsd és főleg tudd, hogy úgy fordulok hozzád, mint az emberhez, akinek valamikor hittem, az emberhez, aki – legalábbis remélem – nem veszítette el az utolsó csipetnyi tisztességét és a szlovákiai polgárok felé való felelősségét.

 

Nem akarom itt kommentálni a döntések sorozatát, amelyek a Most-Híd részvételéhez vezettek a Fico-kormányban, sem a Te döntésedet megmaradni benne még két fiatalember meggyilkolása után is, és azután, hogy a vezető politikusok és maffiaszervezetek közti kapcsolatok napvilágra kerültek. Az, ami miatt ezeket a sorokat írom, a Te részvételed volt a mai (keddi) Koalíciós Tanácsot követő sajtótájékoztatón.

 

 hirdetes_810x300  

Te tényleg nem látod, hogy Robert Fico már eldöntötte, hogy hanyatlásba taszítja ezt az országot, amiből már sosem sikerül majd kikerülnünk? Neki csak egy dolog fontos – saját maga. Mindnyájunkat kigúnyol. Ő magasról tesz mindannyiunkra. Magasról tesz rád, a fiatalokra, akik kint álltak a tereken, magasról tesz a meggyilkol Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára, az ő meggyötört családjukra. Ő egy beteg ember, aki hajlandó elkövetni bármit, csak hogy ne legyőzött emberként hagyja el a politikát.

 

(…) Ezt mind, Kedves Béla, neked is fel kellett ismerned azon a mai (keddi) sajtótájékoztatón. Még mindig van esélyed (…) megállítani ezt a felelőtlen paranoiást és azt mondani neki, hogy most már elég volt ebből a gyűlöletből és hogy határozottan ott hagyod őt.

 

Tudom, nem teszed meg ezt. De kellene, hadd ne maradjon a szlovákok és a más nemzetiségek szívében az a kegyetlen emlék rólad, hogy Te voltál a magyar, aki elárulta őket. Csak ezt akartam elmondani neked.

 

.tyzden.sk – Eugen Korda: Milý Béla!

Nyitókép: rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!