Gyárfás 8 milliárd forintért álmodta meg, a kormány 25, majd 40 milliárdot tervezett a költségekre, amelyek most 100 milliárdnál tartanak, és ki tudja, hol állnak meg. Ezek után higgyük el, hogy az olimpia kijön „csekély” 774 milliárdból meg némi pluszból, vagy ezt isszorozzuk fel? És ha igen, mennyivel?

 

(…)

 

Az eddig ismeretlen Momentum Mozgalom Budapesten aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy helyi népszavazást írjanak ki arról, hogy a magyar főváros vonja vissza a 2024-es olimpia megrendezésére beadott pályázatát. Nagy esélyük van megszerezni az ehhez szükséges 138 ezer aláírást. Bársokan főleg azért támogathatják a kezdeményezést, mert végre meglátták a lehetőséget arra, hogy egy hatalmas szimbolikus pofont lekavarjanak az Orbán-kormánynak, ez esetben a végeredmény a fontosabb. Egy sikeres nem az olimpiára ugyanis megmentheti Magyarországot a biztos pénzügyi katasztrófától.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Az olimpia „cirkusz a népnek és kenyér a csókosoknak”, és ha netán a paksi beruházással együtt – az eredeti költségeket túllépve – megvalósul, akkor „Görögországéhoz hasonló gazdasági válság várhat az országra, melynek hatását évtizedekkel az olimpia és a Fidesz után is érezni fogjuk.” Ehhez nem is kell semmit hozzátenni.

 

Új SzóGál Zsolt: Olimpiát a vizes vb után?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!