(…)

 

nem lehet nem észrevenni, hogy mindennek erősen politikai színezete van, olyannyira, hogy a nagy magyarországi pénzosztás lassan az MKP kampányának tetszik. S lám, közelednek a megyei választások, amelyek az MKP számára – a parlamenti képviselet elvesztése óta – kulcsfontosságúak, s amelyek során nem mellesleg egymással is megküzd a két (…) párt.

 

Az MKP vezetői ehhez méltón ott parádéznak mindegyik bejelentésnél, s mindegyik rendezvényen elhangzik, hogy bizony az MKP és nem más a magyar kormány stratégiai partnere.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

Csakhogy ne felejtsük el, hogy az MKP mégiscsak egy párt, melynek legfőbb érdeke a hatalomgyakorlás. Ráadásul a hazai magyar politikai megosztottság következtében az MKP a szlovákiai magyar választóknak csak egy részét képviseli, így sehogy sem állíthatja be magát a felvidéki magyarság kizárólagos, önzetlen képviselőjének.

 

Mellesleg, mondjuk az óvodai projekt esetében megvan itthon a kellő szakmai intézményrendszer, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, amely minden szükséges információt meg tud adni a magyar félnek, amint az meg is történt, hiszen a pályázat kiírásánál állítólag az SZMPSZ adataiból indultak ki.

 

Nem nagyon érthető hát, a magyar kormány és az SZMPSZ közé minek kell oda köztes elemnek az MKP.

 

(…)

 

Czajlik Katalin. Kép: ujszo.com

 

Új SzóCzajlik Katalin: Pénz, politika, PR-hatás – az óvodától az urnáig

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!