(…)

 

Hogyan került újra Skóciába? A Dundee Uniteden kívül máshonnan is megkeresték?

 

A skót klubon kívül két konkrét ajánlatot kaptam. Az egyik a román élvonal újoncától, az erdélyi sepsiszentgyörgyiektől érkezett, a másik pedig az erdőháti senicaiaktól. Bevallom, székely edzőként sokat hezitáltam a sepsiszentgyörgyiek felkérésén, szerettem volna segíteni a kiesőzónában álló csapatnak, csakúgy, mint egy éve ezt a DAC-nál is sikeresen megtettem. Végül a Skóciában élő családom miatt a Dundee Unitedet választottam, és 2019 júniusáig szóló szerződést írtam alá. Egyébként vonzó volt a senicai megkeresés is, a tulajdonosváltás előtt álló egyesület jövendő osztrák mecénása tárgyalt velem.

 

 hirdetes_810x300  

A patinás skót klub – amely 1983-ban BEK-elődöntős, 1987-ban pedig az UEFA-kupában döntős volt – nyilván azért szerződtette, hogy a csapat visszajusson az élvonalba.

 

A szigetországban a Celtic és a Glasgow Rangers külön kategóriát képvisel, de utána a Hibernian, Hearts, Aberdeen, Dundee United négyes következik. Tehát komoly hírneve van az egyszeres bajnok (1983), kétszeres Skót Kupa-győztes (1994, 2010) egyesületnek, amely második éve a Championshipben játszik. Nem csoda, hogy mindenki ellenünk akar bizonyítani. A St. Mirrennel különcsatát vívunk az élvonalbeli szereplésért, bízom benne, hogy mi leszünk a sikeresebbek.

 

(…)

 

A magyar szövetségi kapitány-választás előtt az ön neve is felmerült. Mit szól a belga Georges Leekens kinevezéséhez?

 

Megtisztelő, hogy felmerült a nevem, csakúgy, mint székely kollégámé, Bölöni Lászlóé is. De ez gyorsan abban is maradt. Pedig sok pozitív visszajelzést kaptam, de konkrétan nem tárgyaltam az MLSZ vezetőivel. Már Dárdai Pál kinevezése előtt velem ijesztgettek, az elején még nagyon beleéltem magam, de azóta már reálisan nézem a dolgokat, és a legutóbbi választás előtt már nem is vettem komolyan a pletykákat. Természetesen, ha tényleg ajánlatot kapnék, magyar emberként ezt a legnagyobb megtiszteltetésnek tartanám, és azonnal rábólintanék.

 

Figyelte a DAC őszi eredményeit?

 

Természetesen, sőt, az interneten megnéztem a DAC valamennyi meccsét, ez a klub a szívem csücske. Nagyon jól éreztem magam Dunaszerdahelyen, ennyi szeretetet még a Ferencvárosnál sem kaptam. Örülök az együttes jó eredményeinek, ez azt is jelzi, hogy stábommal jó munkát végeztünk, így az új trénernek volt mire építeni, hiszen amikor átvettem a gárdát, az utolsó előtti helyen állt. Bízom benne, hogy a DAC kiharcolja az Európa Ligába jutást.

 

Új Szó: László Csaba Skóciából is figyeli a DAC-ot

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!