(…) Sajnos, úgy tűnik, hogy az európai vezetők néhányan örömmel fogadják a kétsebességes Európa létrejöttét, ami majd az eurozónához tartozó országokból áll majd össze, míg mások rajta kívül rekednek. Ugyanakkor, a schengeni övezeten és a valutaunión kívüliek még nagyobb bajban vannak (…).

 

Franciaország külön költségvetést akar az euróövezeten kívüli országcsoport számára, ráadásul nagyon valószínűtlen, hogy a jelenlegi uniós költségvetés átalakítása helyett inkább egy új keretet hoznának létre. Céljaik a kohéziós alapokra és a közös agrárpolitikára fókuszálnak, és ne legyenek illúzióink afelől, hogy az eurozóna többsége melléjük áll ebben az ügyben.

 

Senki sem próbálja leplezni, hogy a kétsebességes Európa egyik fő célja, hogy elszigetelje a problémás Közép-Európai országokat. Már sikerült megosztaniuk a V4 egységét. A pozsonyi külpolitikai vezetők körbejárták Európát, hogy mindenki számára egyértelművé tegyék, hogy ha Szlovákiának választania kell az első liga és a Visegrádi Csoport közül, egy másodpercébe sem telne meghozni a döntést. (…)

 

 hirdetes_810x300  

VisegradInsight.eu, How to troll Europe?

Nyitókép: stratfor.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!