A gyerekek édesapja maga is négyes ikrek egyik tagjaként született harminc évvel ezelőtt a debreceni klinikán. A három kislány, egy kisfiú és az édesanyjuk jól vannak.

 

Póka Róbert,  a Debreceni Egyetem Klinikai Központ szülészeti klinikájának igazgatójának tájékoztatása szerint a babák természetes úton fogantak, a tervezett császármetszést csütörtök délelőtt, a terhesség 34. hetében végezték el, a szülés problémamentes volt.

 

„Az 1800-1800, illetve 1600-1600 gramm súllyal született babák korukhoz képest normálisan fejlett, egészséges újszülöttek, egyikőjüknél sem kellett gépi lélegeztetést alkalmazni, jelenleg inkubátoros megfigyelés alatt vannak az újszülött intenzív osztályon”

 

– mondta a professzor.

 hirdetes_300x300  

 

Póka Róbert érdekességként említette, hogy a gyerekek édesapja maga is négyes ikrek egyik tagjaként született harminc évvel ezelőtt a debreceni klinikán.

 

“Kétszer adatott meg számomra, hogy négyes ikreket segítsek a világra”

 

– mondta a mostani szülést vezető professzor, aki harminc évvel ezelőtt tagja volt az akkori négyes ikrek születésénél közreműködő, a babák édesapját is világra segítő orvosi csoportnak.

 

Póka Róbert elmondta azt is, hogy félmillió terhességre jut egy-egy négyes ikerszülés, de többnyire lombikprogram eredményeként. Ebben is különleges a természetes úton fogant “debreceni négyes”.

 

MTI

Nyitókép (illusztráció): blikk.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!