Amennyiben a választásokon csupán a Facebook-felhasználók vennének részt és voksolnának, akkor a SaS győzne, maga mögé utasítva a Smert és Kotleba pártját, a Mi Szlovákiánk Néppártot.

 

Ellenben, ha azoknak az embereknek kéne választaniuk, akik nem használják a Facebook közösségi oldalt, akkor a választásokat a Smer nyerné, megelőzve az SNS-t és a SaS-t. Mindez az AKO februári telefonos felméréséből derült ki, melynek során 1000 adatközlővel dolgoztak.

 

A felmérés eredményei a következőképpen alakultak:

 

 hirdetes_810x300  

A Facebook-felhasználók szavazatai alapján a parlamentbe nyolc párt jutna be: SaS- Szabadság és Szolidaritás (21 %), Smer-SD – Irány – Szociáldemokrácia (18 %), ĽS NS – Mi Szlovákiánk Néppárt (16 %), OĽaNO – Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (12 %), SNS – Szlovák Nemzeti Párt (9%), Sme rodina – Család Vagyunk (8 %), Most-Híd (7 %), KDH – Kereszténydemokrata Mozgalom(5 %).

 

 

A Facebookot nem használók választása alapján a parlamentbe a következő hét párt jutna be: Smer-SD – Irány – Szociáldemokrácia (36%), SNS – Szlovák Nemzeti Párt (15%), SaS – Szabadság és Szolidaritás (13 %), OĽaNO – Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (8 %), KDH – Kereszténydemokrata Mozgalom (7 %), Most-Híd (6 %), ĽS NS – Mi Szlovákiánk Néppárt (6 %).

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!