Egy kutatás szerint az elsőszülött gyerekek kis korukban több szellemi jellegű törődést kapnak szüleiktől, mint a fiatalabb testvéreik, ennek pedig később látványos eredménye lesz.

 

A másodszülöttekkel valamelyest kevesebbet foglalkoznak a szülők

 

Az Edinburgh-i Egyetem és a Sydney-i Egyetem vizsgálata szerint annak ellenére, hogy az egy családban született gyermekekkel megpróbálnak ugyanannyit törődni, az elsőszülött gondolkodása fejlettebbé válik. Mindez a későbbiekben az iskolai eredményekben, és akár a felnőttkori fizetésekben is tükröződhet.

 

 hirdetes_810x300  

Mintegy 5000 gyereket figyeltek meg a születése előtti időszaktól kezdve, egészen 14 éves korukig, az adatokat pedig kétévente értékelték. A gyerekeknek olyan tesztet kellett kitölteniük, mely egyebek mellett az olvasást és a betűfelismerést mérte, közben információt gyűjtöttek a családi háttérről és az anyagi lehetőségeikről is.

 

Természetesen a szülői magatartással is foglalkoztak a kutatók: a születés előtti és utáni viselkedéssel, az esetleges dohányzással, alkoholfogyasztási szokásokkal és a mentális állapottal.

 

Az eredmények kimutatták, hogy az elsőszülöttek már egész kis korukban előtérbe kerülnek, ami hároméves korig tart. Később már csak minimális mértékben nő a különbség. A kutatás szerint a másodszülöttekkel valamelyest kevesebbet foglalkoznak a szülők. Nem mesélnek, és nem játszanak velük annyit mint idősebb gyermekeikkel.

 

Forrás: hu.euronews.com

Nyitókép: Russian Search Marketing

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!