A katolikus egyház új szabályokat hozott a házasságkötés terén, melynek célja, hogy megoldást találjon a házassági és a családi élet terén jelentkező krízisre.

 

Azokra a házasulandókra, akik a fővárosból és környékéről származnak, hosszabb út vár az oltárig, mint elődeikre. A kötelező házassági felkészülés kétszeresen meghosszabbodik. Mindezt a vasárnapi pásztorlevélben a pozsonyi érsek és a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke, Stanislav Zvolenský jelentette be. Az új szabályok 2017. szeptember 1-től lépnek érvénybe.

 

A házasságra való felkészülés kilenc találkozásból fog állni a papokkal és szakemberekkel. Mindez nappali, esti vagy hétvégi kurzusok során fog megvalósulni” –  írták a pásztorlevélben.

 

 hirdetes_810x300  

Az ok? Az érsek szerint a társadalomban bonyolult helyzet áll fönn.

 

Több lesz a találkozás a papokkal

 

A családi és a házassági élet az utóbbi tíz évben krízisbe került – magyarázza a Szlovák Püspöki Konferencia szóvivője, Martin Kramara. Míg a házasságkötések száma csökken, addig a válóperek száma növekszik, így a demográfiai krízis egyre inkább mélyül.

 

Szükséges, hogy felhívjuk a házasulandók figyelmét arra, hogy mik azok a tényezők, amelyek veszélyeztethetik a kapcsolatukat. Ezenfelül szükséges, hogy a jegyespárok megértsék, a házasság nem az út befejezését jelenti, hanem éppen ellenkezőleg, egy új utat, amely előre visz” – mondta Kramara.

 

A házasságkötés előtti felkészítések során a menyasszonyok és vőlegények több alkalommal fognak találkozni a papokkal és más házaspárokkal is. És ez még nem minden! Az egyház a házasság első éveiben is segítő kezet nyújt az ifjú párnak, amennyiben szükségesnek tartják.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: menyegzolap.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!