A tanárok néha azt gondolják, hogy a szülő a hibás a gyerekek tesztelési eredményeiért. Napjaink gyerekei azonban nem hülyébbek és nem is butábbak attól, mint amilyenek mi voltunk. A probléma valószínűleg az iskolaügyben van – mondta Peter Kažimír pénzügyminiszter.

 

Hatákonyabban kellene felhasználni a pénzeket

 

A kérdést Zuzana Zimenová képviselő szegezte Kažimírnek, aki úgy véli, hogy a diákok tesztelésének borzalmas eredményei annak a számlájára írható, hogy nincs ki segítsen nekik a tanulás során, sőt elegendő támogatásban sem részesülnek ahhoz, hogy jobbak legyenek.

 

 hirdetes_400x285  

„Úgy gondolom, hogy mindezt nem oldja meg a pénz. Év közben 300 millió eurós növekedésről beszélhetünk, ami nagyon sok” – mondta Kažimír. Mindemellett megemlítette, hogy a pedagógusok bérét 2016-ban kétszer is emelték: januárban négy százalékkal, míg szeptemberben hat százalékkal. „Azt tervezzük, hogy minden évben, egészen 2020-ig hat százalékkal emelni fogjuk a tanárok bérét”. Kažimír szerint a kiadások a diákokra növekednek, ám az is rendkívül fontos, hogy konkrétan mire is használják föl ezeket a pénzeket.

 

A miniszter szerint a Szlovákiához hasonló kiadásokkal rendelkező országokban – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Észtország – is különfélék az eredmények, ezért minden pénzemelésnek biztosítania kéne azt, hogy hatákonyabb módon használják majd fel.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!