Idén, április 7-én a nárciszok napján a rossz időjárás ellenére hozzávetőlegesen 924 ezer euró gyűlt össze. A 777 társszervező, illetve több mint 16 100 önkéntes együttműködésének köszönhetően a kézi kasszákba 878 958,25 euró adomány került – tájékoztatott a Rákellenes Liga ügyvivő igazgatója, Eva Kováčová.

 

Az előzetesen összeszámolt bruttó bevétel és az említett összeg közti különbséget az anonim adakozók által a nárciszok napja alkalmából nyitott bankszámlára küldött 8874,79 euró képezi, továbbá a ZľavaDňa.sk portálon keresztül megvásárolt virtuális nárciszokból 2233 euró, a darujme.sk portálon át online befizetések útján szerzett ajándékokból pedig 3618,13 euró gyűlt össze. A négy telefonszolgáltató által közvetített SMS-ekből befolyt összeg pedig további 30 000 eurót tett ki – tájékoztatott Eva Kováčová.

 

Fotó: LPR

 

„Úgy véljük, hogy a kellemetlen időjárás befolyásolta a gyűjtésből befolyt összeg nagyságát, amely alacsonyabb az előző évfolyam összesített bevételétől. Egyúttal azonban a gyűjtés 21. évfolyama is bebizonyította, hogy a nárcisz a remény, az optimizmus és az együvé tartozás megnyilvánulásának a virága, s az utcákon zajlott gyűjtés Szlovákia lakosai számára továbbra is érdekesnek tűnik, s azt mindenféle időjárás esetén szívesen támogatják”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta el Kováčová.

 

A Rákellenes Liga ügyvivő igazgatója valamennyi önkéntes és támogató közreműködését nagyra értékelte és megköszönte.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: LPR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!