A 2008-as évhez viszonyítva – ekkor a szlovákiaiak 57,2 százaléka nem engedhette meg magának a nyaralást –  ugyan egyre több szlovákiainak adatik meg a nyári nyaralás, de az EU-n belül még mindig az átlagon alul teljesítünk.

 

Az Eurostat eredményei szerint a szlovákiaiak 46,6 százaléknak nincs elég pénze arra, hogy egy héten keresztül külföldön nyaraljon. A szomszédos országok közül csak Magyarországon rosszabb a helyzet.

 

A legnagyobb nyaralóknak az osztrákok számítanak. Pénzügyi okokból az osztrákoknak csak a 15,4 százaléka mond le a nyári üdülésről. Az osztrákok emellett abban is viszik a pálmát, hogy ők az a nemzet, akik a legtöbb pénzt költik a nyaralásra: fejenként 2727 eurót.

 

 hirdetes_810x300  

A nyugat-európaiak legjobban a tengert kedvelik – a megkérdezettek 65 százaléka részesíti előnyben. Az üdülők a nyaralás során elsősorban kikapcsolódni szeretnek (45 százalék), valamint a családjukkal és a barátaikkal tölteni az időt (43 százalék).

 

Az európai kirándulás kiválasztása során az utóbbi időszakban két faktor vált meghatározóvá – a biztonsági helyzet és az egészségügyi veszély.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!