Az Eurobarométer adatai alapján a szlovákok a többi európai nemzettel szemben jóval intoleránsabbak más etnikai származású és a más hitvallású emberek iránt azokban a helyzetekben, amikor a családjukról van szó.

 

A szlovákok többsége tolerálná, ha a gyermeke egy fehér (80 százalék) katolikus (77 százalék) emberbe szeretne bele. Az összes többi vallással szemben azonban már nem ilyen elnézőek a szlovákok.

 

Ezen a téren a legtoleránsabb nemzetnek a svédek, a hollandok, a britek, az írek, a franciák és a belgák bizonyultak, míg a szlovákok a legkevésbé toleráns nemzetet képviselik. A szlovákokon kívül a csehek azok, akik a legkevésbé tolerálják a muszlimokkal, a romákkal és az ázsiaiakkal való kapcsolatot, míg a feketékkel szemben a bolgárok és a litvánok a legkevésbé toleránsak, a zsidók és a buddhisták iránt pedig a ciprusiak és a románok táplálnak rossz érzéseket.

 

 hirdetes_400x285  

Az alábbi térképek azt mutatják, hogy az európai emberek miképpen tolerálnák azt a helyzetet, ha a gyermekük különböző rasszhoz és valláshoz tartozó emberrel létesítene kapcsolatot:

 

Elviselné, ha a gyermeke szerelmi kapcsolatot létesítene egy muszlimmal?

A muszlim udvarlót, illetve barátnőt illetően a svédek és a britek (69 %) a legtoleránsabbak, míg a legkevésbé toleránsa nemzetek közé a csehek (12 %) a szlovákok (16 %) tartoznak.

 

 

Elviselné, ha a gyermeke szerelmi kapcsolatot létesítene egy feketével?

A legtoleránsabban a svédek (89 %) viszonyulnának egy ilyen kapcsolathoz, míg a bolgárok (21 %), a csehek és a szlovákok (23 %) nem lennének túlságosan toleránsak, ha a gyermekük egy fekete férfifal, illetve nővel létesítene kapcsolatot.

 

 

Elviselné, ha a gyermeke szerelmi kapcsolatot létesítene egy zsidóval?

Gyermeke zsidó származású partnerét leginkább a svédek (87 %) , a franciák és a hollandok (81 %) támogatnák, míg legkevésbé a ciprusiak és a szlovákok (36 %).

 

 

Elviselné, ha a gyermeke szerelmi kapcsolatot létesítene egy ázsiaival?

A legelnézőbbek ismét a svédek (92 %) lennének, utánuk következnek a luxemburgiak, a franciák, a dánok és a hollandok. Akik kevésbé szívesen látnának egy ázsiai menyecskét vagy vejet a családban, azok a csehek, a szlovákok, a bolgárok, a ciprusiak és a litvánok.

 

 

Forrás: HNonline.sk

Nyitókép: HuffPost

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!